Plan je favoriete Week van de Smaak activiteit in

{$items.title}

Dit jaar is het alweer de tiende editie van de Week van de Smaak. Van 10 tot 20 november staat die in het teken van ‘De Smaak van Toen’. En die 'Toen', die omvat een heel scala aan mogelijkheden: van herinneringen aan grootmoeders keuken tot je lievelingskost als kind, van historische maaltijden tot eten uit literaire klassiekers, van bijzondere ingrediënten uit de mythologie tot iconische gerechten.

De aftrap van de Week van de Smaak vindt plaats op 8 november 2016 vanaf 18u30 in het Huis van de Voeding in Roeselare. Daar wordt u rondgeleid langsheen de verhalen en smaakherinneringen van 5 Vlaamse auteurs met name Katrijn Van Bouwel, Gerda Dendooven, Bernard Dewulf, Seckou Ouologuen en Saskia De Coster. Op hun beurt inspireerden zij enkele West-Vlaamse scholen. Zij creëerden samen met hun leerlingen nieuwe objecten,gebaseerd op deze smaakherinneringen.

Bent u ook benieuwd naar het resultaat? Kom langs in het Huis van de Voeding tijdens de Week van de Smaak.

Stel jouw eigen week van de smaak samen

Loopt het water jou al in de mond? Wacht niet langer en stel jouw eigen Week van de Smaak 2016 samen. Snuister door de kalender en laat je van 10 tot 20 november onderdompelen in de Smaak van Toen.

In deze kalender vind je ook enkele Femma-activiteiten:

Meer informatie over de Week van de Smaak.

Femma zorgt het hele jaar door voor smaak!

Onze Femmagroepen plannen het hele jaar door smakelijke workshop en kookreeksen.  Ook in de week van de smaak zijn er tientallen activiteiten gepland doorheen heel Vlaanderen.
Je vindt de activiteiten via deze zoeker.  Kies voor 'culinair' bij 'wat wil je doen'.

Ga je ook thuis voor de smaak van toen?

Klassiekers als tomatensoep, stoofvlees met bier, mosselen met witte wijn, appelcake, pannenkoekjes , chocomousse … doen je toch echt terugdenken aan 'toen', niet?

Maar hoe bereid je ze ook alweer? Hoe lang moet een gebraad garen? Hoe pocheer je vis? Hoe maak je een goede visfumet? Voor antwoorden op dit soort vragen kon je altijd terecht in Koken voor elke Dag, en gelukkig blijft dat in de nieuwe uitgave van het boek ook zo.

Meer weten over het nieuwe boek?

Welk recept brengt jou terug naar de tijd van toen?  En wat zijn jouw plannen in deze Week van de Smaak?  Laat het ons weten!

Reacties

Daniels Fabienne schreef

Mijn dochter en haar vriend hebben het boek op de boekenbeurs gekocht. Pas toen ze thuis kwamen merkten ze op dat het van femma was.

Reageer