Op deze schrikkeldag geeft Femma tijd

{$items.title}

Vandaag blijft het opmerkelijk stil in de Femmasecretariaten.  Want op 29 februari krijgen we een volledige extra dag.  Een dag die we niet onbenut willen laten.

Een extra dag.  Een prachtig geschenk, want tijd is steeds kostbaarder.

Femma personeelsleden krijgen de ruimte om het (betaalde) werk neer te leggen en zich te richten op andere facetten van het leven die ook aandacht verdienen: de zorg voor anderen. Zo zullen collega's de handen uit de mouwen steken in een kinderdagverblijf, een opvangcentrum voor asielzoekers, dagverzorging voor ouderen, een opvangcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking, bij alleenstaande mama’s en jonge gezinnen.

Femma strijdt voor meer tijd en geluk

Femma ijvert voor een samenleving die doordacht omspringt met de tijd van vrouwen en mannen.  Momenteel ligt de nadruk te sterk op het belang van betaalde arbeid. Er blijft weinig tijd over voor onszelf, ons gezin en de zorg voor anderen. Daarom pleit Femma onder meer voor een 30-urenwerkweek, verplicht vaderschapsverlof en kwaliteitsvolle omkadering voor kinderopvang en mantelzorg.

Op de schrikkeldag geeft Femma het goede voorbeeld. De personeelsleden krijgen de kans om als vrijwilliger of mantelzorger de handen uit de mouwen te steken.

29 februari: extra tijd voor zorg is broodnodig

Femma lanceerde via haar eigen communicatiekanalen een oproep om te weten te komen welke mensen en organisaties extra zorghulp kunnen gebruiken. De vragen stroomden heel snel binnen. Er zijn helaas te veel aanvragen om overal te kunnen helpen. De reacties bewijzen dat er een enorme noodzaak is aan meer tijd voor vrijwilligerswerk en mantelzorg.

Femma is het er niet mee eens dat steeds meer (betaald) werken ons welzijn bevordert. Zeker niet als we hierdoor geen tijd hebben om te zorgen voor ouderen, kinderen, vluchtelingen, zieken,  mensen met een beperking, de natuur en voor onszelf.

Van kinderopvang tot ouderenzorg

De Femmamedewerkers konden zelf kiezen waar zij de handen uit de mouwen willen steken. Het is een engagement vanuit het hart.

  • In Kortrijk zullen enkele collega’s helpen bij de dagverzorging voor ouderen NOAH van Familiehulp.
  • In Vilvoorde mag de kinderopvang POMATO van Felies wat helpende handen verwelkomen.
  • De vrouwen in het opvangcentrum voor asielzoekers in Lanaken kunnen genieten van een leuke workshop.
  • In Dendermonde  krijgt het zorgcentrum Blijdorp (voor mensen met een verstandelijke beperking) extra hulp om een uitstap te begeleiden.
  • Enkele alleenstaande mama’s en jonge gezinnen krijgen een dagje hulp in het huishouden.
Wat zijn jouw plannen op deze extra dag?  Geef jij ook je tijd aan anderen?  Of neem je net wat welverdiende tijd voor jezelf?  Deel je plannen onder deze blog of op Instagram en Twitter met de hashtags #schrikkeldag #Femmageefttijd

Reacties

Zonder naam...enkel dienstbaarheid. schreef

Ik ging kuisen bij mijn zoon.Zomaar omdat het van pas kwam.

Caro schreef

Ik ga vanavond een bevriende Femma-groep helpen. Zij hebben een activiteit waarop ze veel volk verwachten en ze kunnen enkele helpende handen gebruiken.

Nevens Rita schreef

Ik heb een oudere vrouw vergezeld naar de dokter voor de uitslag van een MRI scan van haar hoofd. Daarna hebben we samen gevierd (met een slaatje )omdat alles in orde is !!!

Yvette Notredame schreef

Ik ging mee helpen de schoenenrij maken in Blijdorp Buggenhout. De wachtlijsten voor mensen met een beperking worden als maar langer. Het uitbreidingsbeleid is ondermaats!

De schoenenrij symboliseerd het wachten en aanschuiven. En dat vinden wij (gasten, ouders, ... van mensen met een beperking) onrechtvaardig!

Reageer