Ontdek met Femma Porto en omgeving

{$items.title}

Porto is de op één na grootste stad van Portugal, maar is nog niet zo toeristisch als je wellicht zou verwachten. De meeste toeristen trekken naar de hoofdstad Lissabon maar laten de noordelijke steden links liggen. Met Femma gaan we op verkenning in het noorden van het land. Amper twee uur vliegen en je kunt volop genieten van de zuiderse sfeer! Hieronder 5 goede redenen om Porto te bezoeken.

Meer dan een glaasje port

Wandel rond in de Mercado do Bolhaõ op zoek naar lokale specialiteiten. Loop door de knusse en smalle straatjes en proef een pasteis de nata (roompasteitjes). Of toch liever een stukje bacalhau (gedroogde vis) met een glaasje vinho verde? Vergeet in Aveiro ook de ovos molos (zoetigheid) niet. Dit alles vind je in de bakermat van de portowijngaarden. Een stad voor fijnproevers.

Genieten van het kleurenspektakel

Rode daken, blauwe azuelo’s tegen de muren van oude gebouwen, groene wijngaarden in de Douro vallei, een gele ondergaande zon en de veelkleurige bootjes in Aveiro. Geniet van het kleurenpalet in de stadjes en de omgeving. Vanop een terrasje aan de Douro zie je de kleurrijke huisjes langs de kade, waar de typische portoboten voor anker liggen. Een paradijs voor fotografen.

Een stad waar oud en nieuw samenkomen

Bewonder het mooie erfgoed dat de stad te bieden heeft. De middeleeuwse kathedraal Sé do Porto, de stationshal Estação de São Bento en het beursgebouw Palácio da Bolsa zijn maar enkele van de prachtige gebouwen die de stad rijk is. Maar ook moderne architectuur in staal en glas heeft een plaats gekregen in de stad. Een wandeling door de pittoreske straatjes en verrassende steegjes … Een ontdekkingstocht voor waardezoekers!

3 x werelderfgoed

Zowel de historische binnenstad van Porto als die van Guimarães zijn opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco. Maar ook de regio Alto Douro waar verschillende wijngaarden gelegen zijn, is de moeite waard. Met Femma verkennen we die regio per boot. Toplocaties voor cultuur- en natuurliefhebbers.

Puur genieten

Dit alles ontdekken we samen met een fijne groep gelijkgestemde dames. We genieten van elkaars gezelschap en van de vriendschap van medereisgenoten. Kies voluit voor de kwaliteit van Femma-vrouwenreizen!

Porto en omgeving
Van 26 tot 30 juni 2019
Begeleiding: Ann Pannecoucke

 

Meer info over deze 5-daagse reis (en de link om te boeken) vind je hier
Het overzicht van alle Femmareizen 2019 vind je op https://www.femma.be/nl/reizen/reizen-in-2019

 

Openingsbeeld: Pixabay
Tekst en foto’s: Ann Pannecoucke

Reacties

deloof marie schreef

is de datum juist juni 2018?

Veerle schreef

Ja de datum is juist

Reageer