Ons alternatief op maandag 15 december 2014

{$items.title}

Femma steunt de acties op maandag 15 december 2015, om deze 5 redenen, omwille van deze getuigenissen, omdat het anders kan.

It's the choice stupid

 

‘Het is mijn ambitie om voltijds te werken, maar het lukt me niet. Ik botste de afgelopen jaren tegen veel muren. Verlofstelsels zijn financieel niet haalbaar. Thuiswerk was – hoewel perfect mogelijk -  vaak onbespreekbaar, schoolvakanties moeilijk overbrugbaar. Vergaderingen worden op onmogelijke uren gepland, lessenroosters te laat in elkaar gepuzzeld, en extra werk niet vermeld. Met deeltijds werken kom je er niet en bouw je geen loopbaan op. Maar het huidige voltijds is niet haalbaar. Er is nog veel werk aan de winkel.’ (Katrien, alleenstaande moeder)

‘Een fulltime job combineren met een gezin, ik kon het niet. Of nee, ik moet hier toch nuanceren: ik kon het wel, maar het was niet gezellig. Het had niets meer te maken met de droom die ik ooit had. Ik zou een warme moeder zijn, we zouden elke dag heerlijk eten, mijn kinderen zouden altijd zoetjes braaf zijn. De realiteit was: ik was doodop. En samen met mij was iedereen bij ons thuis moe. Zelfs te moe om in te zien dat we dit moe waren.’ (Ilse, journaliste die haar loopbaan terugschroefde)

‘Een goeie combinatie tussen werk en gezin is op dit moment gewoon niet het uitgangspunt van hoe we de dingen organiseren. En dat is niet alleen de schuld van de politiek. Dus is het een goed idee om een plan te hebben? Jazeker. Liefst een plan waarin zowel mannen als vrouwen hun rol kunnen opnemen. Een gezin is immers een team effort, niet alleen in termen van je deel doen in het huishouden, maar ook op het vlak van keuzes maken in het belang van de kinderen. En liefst ook een groot gemeenschappelijk plan voor ons allemaal samen. Voldoende tijd krijgen om ons leven te organiseren is geen kost voor de economie maar een noodzakelijke voorwaarde voor een goed werkende samenleving. (Philippe, deeltijds werkende papa)

Zijn deze verhalen herkenbaar voor jou? Is het voor jou ook schipperen tussen tijd en geld, tussen betaald werken en zorgen voor jezelf en je naasten?

Femma wil van jou graag weten hoe makkelijk of moeilijk jij werk en privé combineert. En Femma stelt jou ook graag haar alternatief voor deze ratrace-samenleving voor.

Benieuwd?
We heten je graag welkom

Maandag 15 december 2014 om 14 uur

Zaal Pergola, De Lindepoort, Begijnenstraat 18, Mechelen.

Tot daar?

Hart boven Hard

Ook Hart Boven Hard steekt de stakers maandag een hart onder de riem. Niet omdat we de dingen zo nodig willen blokkeren. We willen ze juist doen bewegen! De harde besparingspolitiek op werk, cultuur, welzijn, jeugd, onderwijs, … belooft niet die toekomst waar wij als burgers in geloven. Er is wel een alternatief!
Je bent van harte welkom op één van deze acties, deze keer in heel Vlaanderen!

 

Reageer