Oh mei: Kelly's favorieten!

{$items.title}

Terwijl ik dit schrijf komt de regen met bakken uit de hemel, terwijl ik bij mei toch altijd aan zon en terrasjes denk. Nog even geduld dus, al heeft deze maand ook heel wat moois naast het soms grillige weer.

Favoriete bezigheid:  naar podcasts luisteren. Ik weet het, ik hobbel er jaren mee achterop, maar nadat heel wat vrienden mij al eeuwen aan de podcast proberen te krijgen en ik maar geen moment leek te vinden om ernaar te luisteren is er toch een kleine doorbraak. Omdat ik dankzij iemand die ik mocht interviewen de podcasts van Radiolab heb ontdekt, die zo leuk zijn dat ik ze opleg tijdens licht (en vaak ook saai) huishoudelijk werk. Ik heb op die manier al meer bijgeleerd dan in mijn laatste drie jaar op school. Zeer indrukwekkend.

Favoriete aankoop: textielverf! Dat hoor je goed. Niet om hippystijl te beginnen tye en dyen zoals ik het mijn moeder in de jaren negentig wel eens zag doen, maar om mijn saaie witte t-shirts wat kleur te geven. Sinds ik weet dat ik sta met fel en doorheb wat primaire en complementaire kleuren voor je kunnen betekenen investeer ik graag in een doosje goudvisoranje of tulpenrood. Even in de wasmachine, laten drogen, en ik heb kleur in mijn garderobe zonder al te zware investeringen te moeten doen.

Favoriete nieuwe gewoonte: bloemen kopen. Voor mezelf en soms ook voor anderen. Supermarktbloemen of een mooi boeket in een bloemenwinkel waar mijn mond openvalt van verbazing om zoveel mooie kleuren, ik krijg er de laatste tijd maar geen genoeg van. Gek als je weet dat ik tot een jaar geleden compleet niks had met bloemen, en er ook echt geen geld aan kon uitgeven.

Favoriete culinaire ontdekking: een kookboek, "Een nieuwe kijk op eten" van Anna Jones, meerbepaald. Na maanden van geen kookboeken kopen omdat ik vond dat ik eerst wat meer moest koken uit de boeken die ik al heb ging ik toch helemaal overstag voor het boek van deze voormalige leerlinge van Jamie Oliver, en wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Het boek bulkt van de gezonde vegetarische gerechten die weinig tijd of kunde vragen. Precies wat ik leuk vind aan een kookboek, dus. Aanrader!

Favoriete oude liefde: de zelfpluktuin! Die is sinds midden mei weer open, en hoewel het nog wel even zal duren voor het aanbod weer floreert was ik tijdens de eerste pluk toch weer onnozel van blijdschap. En dat werd alleen maar beter toen ik bij thuiskomst een heerlijke aardbeirabarbercrumble maakte met de oogst.

Favoriete boek: lang geleden dat ik nog zo ondersteboven was van lectuur als van Dept. of Speculation van Jenny Offill, nu vertaald als Verbroken Beloftes. Een boek dat leest als een trein, waarin ik constant zinnen wilde onderlijnen tot het volledige boek onderlijnd was, en anders dan om het even wat ik ooit eerder heb gelezen.  

Favoriete app: die van Eva Mouton, waarmee elke foto plots stukken zomerser lijkt. #evamoutonpix

Zin om mee te doen? Neem dan deze lijst over op je eigen blog en deel de link in de comments.

Tip: Volg Kelly via haar blog: www.talesfromthecrib.be

Reageer