Oh maart: Kelly's favorieten

{$items.title}

Maart mag dan wel beginnen met een dikke maar, die is er wat mij betreft helemaal niet. Ik ben zot van maart. Als ik nog niet getrouwd was, ik trouwde met maart. Maart betekent immers zo goed als altijd weer naar buiten kunnen, soms zelfs compleet overmoedig zonder jas. Maart geeft hoop, en af en toe eens warmte, en ik word daar elk jaar weer ongelooflijk blij van.

Favoriete bezigheid: plannen maken. Voor tripjes, in de nabije toekomst en in de zomervakantie. Voor etentjes met familie en vrienden. Maart is de maand waarin ik na een te lange winterslaap weer goede moed door mijn aderen voel stromen om er weer iets van te maken. En dus maak ik lijstjes waarop staat dat ik al veel te lang niet meer ben langs geweest bij die ene vriendin, dat ik dringend mijn kruidenkast moet uitmesten en mijn koertje lenteklaar moet maken. Het gekke is: ik heb er nog zin in ook!

Favoriete aankoop: ik twijfel tussen de drie paar sneakers die ik deze maand kocht (met de lente komt ook de zin terug om te investeren in leuke dingen, merk ik) en de tulpen op mijn werktafel die ik kocht als cadeautje voor mezelf. In elk geval: ze maken me allemaal erg vrolijk. 

Favoriete nieuwe gewoonte: een magazine bij mijn ochtendkoffie. Ik ben zo iemand die nooit nog tijd lijkt te hebben om door mijn favoriete magazines te bladeren, laat staan ze te lezen. Deze maand ontdekte ik waarom: omdat ik al van 's morgens vroeg mails zit te beantwoorden. Sinds vorige week heb ik een duidelijke afspraak met mezelf: de computer gaat pas aan nadat ik mijn zoon naar de klas heb gebracht. Daarvoor maak ik tijd voor een goed artikel bij mijn koffie. Tot nu toe een van mijn betere beslissingen van de laatste tijd.

Favoriete culinaire ontdekking: courgetti! Ik at al langer pasta van courgette omdat ik mijn koolhydrateninname maar eens wilde verminderen, maar nu ik een echt goede slicer heb waarmee ik sneller courgetteslierten draai dan pasta kook ben ik echt verkocht. Lekker met allerhande sausjes, en veel gezonder dan gewone pasta.

Favoriete herontdekking: slaatjes. Maar dan echt lekkere. Ik ben al een tijdje aan het experimenteren met lekkere vullende slaatjes (met avocado, en eitjes, en gegrilde champignons en kikkererwten) en dressings die er echt iets leuks van maken, en na jaren van slaatjeshaten ben ik helemaal om. Mijn favoriete dressing van het moment: chili in dunne reepjes met tamarinsaus, honing en verse koriander. Oh yum!

Favoriete tv-programma: Reizen Waes geeft me geweldig veel zin om snel weer wat stukjes van de wereld te zien.

Favoriete playlist op Spotify: ik ben sinds kort helemaal fan van werken met Your Favorite Coffeehouse op de achtergrond. Als zat ik op mijn gemak met een latte in een hipster hangout in New York, in plaats van thuis in Ieper.  Your Favorite Coffeehouse

Zin om mee te doen? Neem dan deze lijst over op je eigen blog en deel de link in de comments.

Reageer