Oh juni! : Kelly's favorieten

{$items.title}

Het is echt zover: juni loopt op zijn einde, en dat betekent dat de zomervakantie op losbarsten staat. Maar niet voor ik mijn favorieten van juni met jullie heb gedeeld!

Favoriete bezigheid: buiten zijn.  Zo vaak en zo veel als ik kan. Zo stond ik de afgelopen week om tien voor zes 's morgens koffie te drinken op ons koertje terwijl ik naar de vogels luisterde, zat ik om half tien nog te lezen op ons koertje, ook al was het een beetje kil, en probeer ik zo vaak als ik kan een avondwandeling te plannen, al is het om nog even snel naar de bankautomaat te gaan. De dagen zijn al weer aan het korten, volgens Frank De Boosere, en dus probeer ik er alles uit te halen dat er uit te halen valt.

Favoriete aankoop: kokerrokken. Ik heb me jaren ongemakkelijk gevoeld in de rokken en jurkjes in mijn kast, omdat ik altijd vond dat ik er op foto's zo breed en kort uitzag. Dat bleek ook te kloppen, volgens de styliste die mij vorige maand voor een artikel kwam redden. Zij leerde me dat ik mijn lichaamsvormen net moet durven uitspelen, en sinds ik dat door heb voel ik me geweldig in een aansluitende rok tot op mijn knie. En durf ik zelfs voor het eerst in jaren met blote benen naar  buiten. Leve bruinen zonder zon!

Favoriete nieuwe gewoonte: ijsjes testen. Niet meteen goed voor mijn lijn, maar er bestaan zoveel leuke ijssalons met zoveel smaakjes die er te interessant uitzien om niet te proeven dat ik de zomer wel doorkom. En in september ga ik dan wel op dieet. Eventueel.  Ondertussen maak ik mezelf wijs dat een avondwandeling gelijk staat aan het wegwerken van een ijsje.  

Favoriete periode die er toch echt wel aan zit te komen: de solden! En ik weet het, ik grijp toch altijd naar de nieuwe collectie omdat ik niet zo'n grabbelaar ben in de bakken, maar dit jaar weet ik wat ik wil (kleurrijke t-shirts met printjes! Een rood bloesje! Een high waisted jeans!) en ik zal het krijgen ook.

Favoriete oude liefde: skeeleren. Als kind was ik gek van rolschaatsen, en aangezien ik niet meer mag lopen omdat mijn rug dat niet meer goed aankan heb ik op een rommelmarkt skeelers gekocht. Het is nog wat wiebelig, maar het is wel leuk om weer af en toe op rolletjes door het leven te gaan. 

Favoriete boek: nadat ik Het Hout van Jeroen Brouwers heb gelezen was ik zo geïntrigeerd door deze fantastische schrijver dat ik een naslagwerk over zijn volledige oeuvre meenam uit de plaatselijke bibliotheek. En ook daar heb ik erg van genoten. Ik ben wel nog op zoek naar de ultieme tip voor een zomerboek, tips zijn zeer welkom in de reacties!

Favoriete tv-programma: ik ben eindelijk begonnen met het inhalen van al mijn opgenomen afleveringen van Alleen Elvis Blijft Bestaan van het afgelopen seizoen, en daar ben ik wel een tijd mee zoet. Genieten!

Zin om mee te doen? Neem dan deze vragenlijst over op je eigen blog en deel de link in de comments!

Reacties

Maike Van Looveren schreef

"Het puttertje" van Donna Tart even lezen en je zomer kan niet meer stuk !!!

Maike Van Looveren schreef

Donna Tartt (dubbele t) ! ! !

Reageer