Oh december!

{$items.title}

Voel je het? Het einde van december (én het jaar staat) voor de deur. Deze favorieten gaven onze gastblogster Kelly haar december kleur...

Favoriete bezigheid:  leeslijstjes maken. Dezer dagen word je zowat bedolven onder de eindejaarslijstjes, en ik vind het heerlijk om inspiratie op te doen voor een nieuw leesjaar. Als je zelf op zoek bent zijn deze lijstjes een erg goed begin:  Cobra's boekentop50The reading room  en de beste boeken van het jaar volgens de lezers van Goodreads

Favoriete plaats: in de buurt van mijn kerstboom. Voor het eerst in jaren is er weer een versierde boom in huis, en ik geniet behoorlijk hard van de sfeer en lichtjes in huis. Wat mij betreft mag hij blijven staan tot februari, de gezelligaard.

Favoriete serie: toen ik een week ziek was heb ik eindelijk Downton Abbey ontdekt. Heerlijke reeks om vanonder een dekentje te bekijken met een kop thee, al besef ik dat ik jaren achterop hink. Toch fijn dat ik dankzij mijn achterstand wel een hoop afleveringen in voorraad heb.

Favoriete boek: ik las The Narrow Road to the Deep North, omdat die recent de Man Booker Prize won. Ik was niet goed van dit verhaal over de Japanse werkkampen. Erg indrukwekkend en heel sterk geschreven, maar niet meteen iets om je kerstvakantie mee op te vrolijken, als ik heel eerlijk ben. Ik ben ook heel blij met de boekenbuit die ik voor Dexter heb ingeslagen: elke kerst krijgt hij boekjes cadeau, en ik vind dat een heerlijke traditie.

Favoriete gerecht: maaltijdsoep. Hoe winterser, hoe meer stevige dingen ik in mijn soepen gooi. Mijn favoriete soep van het moment is een kokoschampignonsoep met citroengras en spicy chilipepers, waar ik soms wat noedels door doe. Heerlijk!

Op mijn wishlist: ik ben aan het experimenteren met minder pasta eten, en zou dus wel graag een juliennerasp hebben waarmee ik pasta kan maken uit courgette. Wist je dat die in het Engels zoodles worden genoemd, als in zucchini noodles? Alleen al daarom!
En voor de rest wilde ik feestelijke truitjes vinden, en vond ik die nog ook. Blij blij blij met alles dat ook maar een beetje aan glitterconfetti doet denken.

Ook zin om mee te doen? Doe hetzelfde op jouw blog en kleef de link hieronder in de comments.

Meer Kelly? www.talesfromthecrib.be

Reageer