Oh april: Kelly's favorieten

{$items.title}

Is het echt de laatste week van april? Was het niet nog maar net oudejaarsavond? Niet dat je mij hoort klagen, want elke maand in aanloop naar de zomer is een maand die ik koester, zelfs maanden met grillen. Misschien de maanden met grillen zelfs net nog dat ietsje meer.

Favoriete bezigheid: uitmesten! Na het lezen van Opgeruimd van Marie Kondo sta ik constant in opruim- en weggooimodus. Ik droom van een huis met enkel maar dingen waar ik blij van word, en als ik naar mijn stampvolle zolder kijk besef ik dat dat niet het geval is wat de dozen betreft die ik zelf niet meer heb geopend na onze vorige verhuis, acht jaar geleden. Weg dus. Ik heb al bergen boeken verkocht, en sleur elke week wel iets naar de kringloopwinkel. Een leeg huis is een leeg hoofd, zoiets.

Favoriete aankoop: mijn nieuwe bureaustoel. Na jaren sukkelen met mijn rug tot ik geen kwartier meer kon blijven zitten van de pijn heb ik mijn bankrekening aangesproken en me goed laten informeren. Resultaat: een fantastische knaloranje ergonomische stoel die langs alle kanten kantelt en mijn rug kreetjes van verlossing doet slaken. Had ik daar maar een paar jaar eerder aan gedacht.  

Favoriete nieuwe gewoonte: budgetteren. Klinkt saai, is het niet. Ik gebruik sinds een maand YNAB, (kort voor youneedabudget.com), en voor het eerst in eeuwen heb ik het gevoel dat ik niet moet stressen over geld. Ik ben zo enthousiast dat ik er een post over heb geschreven op mijn eigen blog. Zeker eens komen lezen als financiële gemoedsrust ook maar een beetje aantrekkelijk klinkt. 

Favoriete culinaire ontdekking: noem het maar een herontdekking: het lenterolletje. Restjeskoken en zo weinig mogelijk weggooien blijft me boeien, zeker nu ik al mijn boodschappengeld budgetteer en me zo nog bewuster wordt van dat dat weggooien nog te vaak gebeurt, en het lenterolletje is daar perfect voor. Wat rijstpapier weken, er restjes groenten in draaien, en dippen in een spicy loempiasausje. Heerlijk!

Favoriete oude liefde: de zee, 's avonds. Wij wonen er op een half uurtje vandaan, en nu de dagen weer langer zijn en de wind niet meer zo striemend vind ik het heerlijk om 's avonds nog even een strandwandeling te gaan maken. Dat deden mijn lief en ik al voor we een kindje hadden, en nu Dexter er is vinden we het minstens even fijn.

Favoriete tv-programma: Topdokters op VIER. Niet eens zozeer voor het hele medische aspect, want ik hou niet zo van kanker- en andere doemverhalen, maar wel voor de fantastische persoonlijkheden van de dokters. Ik kan er met open mond naar kijken.

Favoriete plan: voor een reportage ben ik met een styliste begonnen aan het tackelen van mijn garderobe. Daardoor weet ik eindelijk waar ik mee sta en waarmee helemaal niet, wat mijn kleuren zijn en hoe zot ik kan doen met accessoires. Een openbaring, jongens, want tot een maand geleden had ik geen idee wat ik deed, en dat was eraan te zien.

Zin om mee te doen? Neem dan deze vragenlijst over op je eigen blog en deel de link in de comments!

Reageer