Nog op zoek naar hapjes voor de Kerstdagen?

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Ik selecteerde er enkele uit het boekje O Bistro. Ze zijn helemaal niet moeilijk en ze zullen je bezoeker zeker bekoren.
Fijne Feestdagen.

Gepocheerd ei met gekarameliseerde venkel en kappertjes

2 kleine venkelknollen
4 grote eieren
1 eetlepel kappertjes
6 ansjovisfilets
olijfolie
Sap van 1 citroen
Peper en zout
2 takjes peterselie
1 flinke scheut azijn


 

Maak de venkelknollen schoon en houd de groene takjes apart. Snijd de venkelknollen in schijven van ongeveer 0,5 cm. Verhit een grote pan met olijfolie en schik de schijven venkel in de pan tot de bodem vol ligt. Laat de schijven vervolgens in de pan goudbruin bakken en draai ze om en laat ze ook aan deze zijde goudbruin kleuren. Schep de venkel uit de pan, kruid met peper en zout en houd ze warm: sluit ze even af met een deksel.
Hak de ansjovis, kappertjes en peterselie fijn en meng met 3 eetlepels olijfolie en het citroensap.
Breng een ruime kookpot met water aan de kook. Voeg een flinke scheut azijn toe, houd het water tot tegen het kookpunt. Breek de eieren voorzichtig een voor een in een schaaltje. Houd de eidooier heel.  Roer met een lepel of een garde in het water tot er een draaikolk ontstaat. Laat even uitdeinen laat het  ei voorzichtig in het water glijden. Werk vlug het eiwit rond de eierdooier met een lepel en pocheer het ei 3 minuten.
Schik de gekarameliseerde venkel op borden, leg er telkens een ei bovenop en verdeel de vinaigrette erover. Werk het geheel af met plukjes venkelgroen. Lekker met getoast bruin brood.


Quesadillas

1 avocado
120 g verse kaas
2 koffielepels chilisaus
5 takjes koriander
16 kleine tortilla’s
130 g cheddarkaas
6 bosuitjes
Zure room
Peper en zout

 

Snijd de avocado open en verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil. Mix het vruchtvlees van de avocado samen met de chilisaus en de verse kaas in een keukenrobot en breng op smaak  met peper en zout. Snijd de korinader fijn en meng de korinader onder de  avocadosaus.  Leg 8 tortilla’s open op het werkvlak en schep telkens een flinke eetlepel van de avocadosaus  op de tortilla’s. Verdeel de geraspte cheddarkaas en de fijngesnipperde  bosuitjes in het midden van elke tortilla. Leg de overige tortilla’ s erbovenop en druk lichtjes aan. Grill de gevulde tortilla aan elke zijde op een ingevette grillpan. Snijd de tortilla’s in vier en serveer met de zure room.

Reageer