(Nog) Betere seks? Train je bekkenbodemspieren!

{$items.title}

Dat je na een bevalling je bekkenbodemspieren moet trainen om te voorkomen dat je bij een niesbui in je broek plast, weten de meeste mama’s ondertussen al wel. Maar weten de meeste onder jullie ook dat zo’n training je seksleven kan verbeteren?

Je bekkenbodemspieren ondersteunen namelijk niet alleen alle organen in het bekken, van de blaas tot en met de baarmoeder, het zijn ook je seksspieren. Wanneer je deze net zo traint als de andere spieren van je lichaam, zullen de bloedtoevoer naar de vagina, de vaginale vochtigheid en de vaginale spanning toenemen. Je wordt meer opgewonden bij seks. En doordat de bekkenbodemspieren beter kunnen samentrekken, verhoogt trainen de intensiteit van orgasmen. Daarbij maakt het de vaginale opening strakker, wat de sensatie bij geslachtsgemeenschap verhoogt voor jou en je partner.

Hoe ga je aan de slag?
Allereerst moet je  weten hoe je je bekkenbodemspieren moet opspannen en ontspannen...

De kegeloefening (of de ‘pipi-oefening):
Probeer je je plas te stoppen. Laat je straal opnieuw lopen, stop nog een laatste keer en ledig dan je blaas helemaal.
Als dit je lukt, dan gebruik je je bekkenbodemspieren. (Opgelet! Deze oefening niet te vaak doen, want kan leiden tot een urineblaasontsteking.)
Eens je weet waar je bekkenbodemspieren zich bevinden en hoe je ze moet aanspannen, kun je de ‘pipi-oefening’ doen zonder daadwerkelijk pipi te doen. Telkens je in de file staat, er reclame is op tv, je staat aan te schuiven aan de kassa ...

Een Amerikaanse seksuologe, Laura Berman, heeft in haar boek The passion prescription seksbevorderende oefeningen beschreven. Hier komen ze:

De bekkenverbindingscrunch:
Ga op je rug liggen met je benen gebogen, voeten plat op de vloer en knieën gericht naar het plafond. Plaats een kussen (of boek) tussen de binnenkant van je dijen.  Doe nu de kegeloefeningen zoals hierboven beschreven. Zet vervolgens tegelijkertijd ook je buikspieren aan het werk door je hoofd en schouders een stukje van de grond te tillen. Je kunt je handen achter je hoofd houden om je nek te ondersteunen. Probeer dit gedurende drie diepe in- en uitademhalingen vast te houden. Je kunt proberen om deze positie uiteindelijk een hele minuut vol te houden. Zelfs als dit de enige oefening is die je doet, zal het je bekkenbodem versterken doordat je je diepere buikspieren en bekkenbodemspieren tegelijkertijd traint.

De windmolen:
Ga op je rug liggen. Terwijl je kegeloefeningen doet, breng je je rechterknie naar je borst en plaats je een sjaal over het midden van je voet. Houd de uiteinden vast en strek je rechterbeen naar het plafond zover als voor jou nog comfortabel is. Het linkerbeen blijft plat op de grond liggen. Laat je rechterbeen opzij naar de vloer gaan, houd even vast, en breng het weer terug naar het midden. Beweeg het been vervolgens naar de andere kant, even vasthouden en weer terug naar het midden. Zorg dat je bekken goed verankerd op de grond blijft liggen. Doe zoveel mogelijk setjes als je kunt. Ga langzaam terug naar de beginhouding en wissel van been.

Veel plezier met de oefeningen en nog meer plezier met de effecten ervan!

Bron: Vrouw en Wereld

Reageer