Niet angstig, wel verstandig

{$items.title}

Bij het begin van dit jaar maakten we ons bij Femma klaar om samen onze 100ste verjaardag te vieren. Het zou een jaar worden met een gouden randje. Maar de komst van het coronavirus besliste daar anders over en haalde onze hele wereld plots onderuit.  

Het coronavirus dwong ons half maart om thuis te blijven en in bubbels te leven. Met pijn in het hart moesten we alle Femma-activiteiten schrappen of uitstellen. We misten elkaar. Geen leuke bijeenkomsten of feesten, geen leerrijke workshops, geen fijne babbels. 

 

De medewerkers van Femma namen in de afgelopen maanden contact op met de vrijwilligers in jouw Femmagroep om te horen hoe jullie groep met deze veranderingen omging. Het vroeg van iedereen heel wat veerkracht en energie, en dit op verschillende manieren. Sommige Femmagroepen werden getroffen door overlijden van vrijwilligers, leden of hun familieleden. Het afscheid nemen was door de lockdown extra moeilijk. We leefden vanop een afstand met iedereen mee. 

We hoorden en zagen vrijwilligers die zochten om elkaar en jullie te blijven ontmoeten. Samen wandelen en fietsen toen het weer kon en mocht in de zomer, deed heel wat mensen deugd. We zagen heel wat solidariteit bij het naaien van mondmaskers, het bezoek bij vrouwen aan huis, de online initiatieven die werden opgezet om elkaar te blijven zien. Dankjewel en chapeau voor de goesting en inzet van deze Femmavrijwilligers.

Elkaar ontmoeten kan!

Ons geduld wordt beloond. Sinds de zomer en vanaf september kunnen we binnen de socioculturele sector, en dus ook via Femma, elkaar terug op een veilige manier zien.  We zien en horen dat vrijwilligers en leden in heel wat Femmagroepen zin hebben om samen te komen en met elkaar te blijven verbinden. Ze proberen om naar buiten te komen, elkaar terug te ontmoeten. Want er kan veel, mits het volgen van enkele voorwaarden.  

Met je gezin en 5 extra mensen in je bubbel mag je nauwer contact hebben, samen eten en knuffelen zonder mondmasker en zonder veilige afstanden. Daarnaast kunnen we elkaar bij Femma zien met een mondmasker, op veilige afstand, en met de nodige hygiënemaatregelen.

Samenkomen is anders dan voorheen, maar het kan wel! Laat ons terug verderzetten waar onze organisatie al 100 jaar lang het verschil maakt, door mensen lokaal samen te brengen en te verbinden. Laat ons opnieuw samenkomen en laat Femma een ontmoetingsplek zijn waar we in verbinding gaan met elkaar en met de vrouwen rondom ons. Want wij allen, én onze samenleving, hebben er zo hard nood aan.

Femma volgt alles nauw op

Het is niet altijd makkelijk om het bos door de bomen te blijven zien over wat nu wel kan en mag. Femma houdt daarom voor haar vrijwilligers de vinger aan de pols binnen de sector en volgt iedere versoepeling en aanpassing van de maatregelen nauw op.  We vertalen de maatregelen steeds naar protocollen op Femma-maat. De protocollen zetten vrijwilligers in jouw Femmagroep op weg naar een veilige activiteit. 

Als organisatie wil Femma haar groepen, vrijwilligers en leden een duwtje in de rug geven. Om op een veilige en gezonde manier jullie activiteiten terug op te starten, stelden we een praktische opstartbox samen voor iedere Femmagroep. En in het Femma magazine van oktober 2020 vinden alle Femmaleden een kortingsbon van 5 euro te gebruiken voor een volgende Femma-activiteit. 

 

'Neem samen de tijd en de kans om de draad terug op te pikken met de vrijwilligers en vrouwen in jullie Femmagroep. Neem de tijd om samen op verhaal te komen en terug die verbinding te vinden bij en met elkaar. Want wij blijven, nu meer dan ooit, met elkaar verbonden.'

Elke Olivier, directeur bij Femma

Reacties

Andrea Adriaensens schreef

Beste,

Bedankt voor alle info,

maar kunnen we als bestuur al niet eerder over die praktische

opstartbox beschikken?

Wij zouden graag weer opstarten in oktober en onze leden op de hoogte brengen nog deze maand.

Alvast bedankt

Andrea Adriaensens

Femma H.Familie - Schelle

Reageer