Nicolientje gaat voor positieve ideeën

{$items.title}

Rrrrriiiiing, daar belt de wekker. Hier gaan we weer !!! Waarom belt die wekker toch altijd zo luid ? En waarom belt hij altijd zo vroeg ? Ik ga naar de badkamer. Waar ligt mijn washandje ? En hoe zie ik eruit in de spiegel. Het ontbijt is ook  weer niet veel zaaks. De cornflakes zijn op, de koffie is lauw en de boterhammen zijn van eergisteren.

Op weg naar het werk is de bus weer te laat, die heeft ook geen uren meer. Komt en gaat wanneer hij zelf wil.

Twee collega’s ziek ! Ja, wie zal al het werk hier weer alleen mogen doen nu de maandelijkse afsluiting ook weer niet op tijd is. Zonder cijfers kan ik niet verder.

Dan maar naar de eetzaal want het is al middag. Wat schaft de pot hier ? Geen uitgedroogde pasta voor mij hoor, dan maar liever de dagschotel.  Neen zeg, spinazie lust ik niet. ‘k Had beter mijn boterhammen meegebracht.

Meeting deze namiddag ? Och, weer al dat gezaag over dingen die verkeerd gaan. Heb echt geen zin om dat allemaal te horen. Want we moeten weer oplossingen vinden voor zaken die niet op te lossen zijn.

Oef, de dag zit erop. Zal de bus nu op tijd zijn ? Ik hoop het want ik heb honger.

Niks in de frigo en vergeten boodschappen te doen. Eigen schuld dikke bult. Gelukkig is er nog een diepvriesschoteltje over. Oh nee…over datum !!!

Dan maar neerploffen voor tv. Weeral niks op.

Ik kruip nog liever in bed met een boekje. Oei ik heb dit tijdschrift al gelezen. Dus lichtje uit en snaveltje dicht. Gelukkig heb ik een goed bed.

Vonden jullie deze tekst negatief ? Wel probeer hem dan zelf eens te herlezen en buig hem om naar positieve ideeën. Dat is nog eens een goeie oefening.
Het zal jullie best wel lukken.
En vergeet niet…Van 20 tot 29 maart loopt het evenement “10 dagen zonder klagen” !!!
Doen jullie mee ?
Groetjes van Nicolientje

Reacties

Inge Van Steenbergen schreef

Wat een baaldag, zo negatief, dat het grappig wordt!!

de Hoon Sonja schreef

Weer goed beschreven ,en idd ,ik denk dan aan omgekeerd denken .....jij hebt het echt wel in je hoor.....komt weer effe goed van pas...kijk al mee uit naar je volgende

Karin Thielemans schreef

Haha leuk geschreven....omdenken hee....

Patricia Clukers schreef

Het positieve uit het negatieve halen hé xxx

Vanaudenhove Danny schreef

Goed geschreven Nicole, leuk!

Liliane simons schreef

Geweldig verhaal. Echt leuk geschreven.

Reageer