Neem deel aan de Armoededag

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

‘Als we al het geld dat er jaarlijks in de hele wereld verdiend wordt gelijkelijk over alle 6,5 miljard inwoners verdelen, dan kom je uit op 11.000 dollar per persoon en hoeft niemand meer honger te lijden’. (Katrine Marçal)
Vandaag is het de Internationale dag tegen Armoede. Armoede treft massaal veel mensen en voornamelijk vrouwen: 70% van de armen wereldwijd is vrouw.  De helft van de wereldbevolking leeft van minder dan 2 dollar per dag. Bij ons is 2,35 miljoen Belgen arm, sociaal uitgesloten of loopt het risico om dat te worden.

Armoede kleurt je leven
‘Ben je arm, dan heb je misschien wel een dak boven je hoofd en iedere dag iets te eten. Maar meer ook niet. Je kunt niet naar een sportclub gaan, geen dure kleding dragen, je hebt geen computer, schoolboeken zijn eigenlijk te duur en veel groente, fruit en vis eet je ook niet. Doordat je geen geld hebt voor gezond eten loopt je gezondheid gevaar. Je sociale contacten worden minder omdat je niet mee kunt doen met hyves of naar een sportclub kunt gaan. En een vervolgopleiding zit er ook niet in, omdat dat te duur is. Hierdoor gaat armoede vaak generatie op generatie door.’ (www.armekant-eva.nl)

Deelnemen
Vandaag, maar ook nog de komende dagen zijn er verschillende organisaties die activiteiten organiseren om aandacht te vragen voor de grove onrechtvaardigheid die armoede is. Je kan deelnemen aan weggeefpleinen en soeptafels, naar een debat gaan of een film bekijken.  Je kan ook mee doen zonder je te verplaatsen: door een geknoopt laken buiten te hangen of een gedenksteen online te onderschrijven. Of door de armoedeorganisaties financieel te ondersteunen.  Alle informatie vind je hier.

Reageer