Namibië, het mooiste land ter wereld!

{$items.title}

Zo wordt Namibië vaak genoemd. En dat is geen overdrijving. Je kunt het zelf ervaren tijdens deze 15-daagse ontdekkingsreis van Windhoek naar de Namibwoestijn tot het groene Etosha-wildpark. Inclusief vier safari’s en een boottocht.

De rood-oranje kleuren van de zandduinen in de Sossusvlei. De betoverende schoonheid van een avondsafari met zonsondergang in een haast hoorbare stilte. De elegantie van steenbokken en gemzen in de savanne. Een boottocht vanuit de Walvisbaai tussen de pelikanen, dolfijnen en zeeleeuwen. Een kudde woenstijnolifanten tijdens één van de safari’s, … Het heeft iets magisch.
Naast de prachtige natuur gaan we op zoek naar rotsgravures van de Bosjesmannen in Damaraland. We ontmoeten nog traditioneel levende stammen zoals de Herero, de Himba, de San, … en bezoeken projecten waar vrouwen en kinderen kansen krijgen. En natuurlijk is er tijd om je indrukken te verwerken en even rustig te worden. Dat kan in de lodges midden in de natuur.
Een kans die je moet grijpen!

 

Een greep uit het programma:

Dag 3: Windhoek
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan ‘Penduka’ in Katatura-township, een ngo die zich bezig houdt met de ontwikkeling van (zwarte) vrouwen in Namibië. De ngo heeft als doel kleinschalige projecten van/voor vrouwen in de stad te steunen en te stimuleren. In de namiddag brengen we een bezoek aan de ‘friendly Haven Shelter’, een in 1996 opgericht opvanghuis voor mishandelde vrouwen en kinderen

Dag 4 en 5: Windhoek - Namib Desert
Door desolate landschappen en over bergpassen rijden we naar het zuidwesten, naar de Namibwoestijn. De belangrijkste bezienswaardigheden van de Namib zijn de enorme rode zandduinen, die tot 220m boven de omliggende zandzee uitsteken. Deze duinen behoren tot de hoogste van de wereld en danken hun typische feloranje tot rode kleur aan de aanwezigheid van geoxideerd ijzer in het zand. Dooivlei is een droge kleivlakte met dode bomen, alsof we op de maan geland zijn. Daarna dalen we af naar de Sesriem Canyon, waar de Tsauchabrivier een grillige kloof maakte, op sommige plaatsen tot 30 meter diep.

Dag 6: Swakopmund
In de loop van de namiddag komen we aan in Swakopmund, gelegen aan de Atlantische kust. De Duitse invloed, te merken aan o.a.de gebouwen, geeft de stad een aparte sfeer. We nemen de tijd om Swakopmund te verkennen, een strandwandeling te maken, te flaneren op de zeepromenade of  een terrasje te doen. Of voor een bezoek aan de grote lokale ambachtsmarkt.

Dag 10: Damaraland – Etosha NP
Net buiten Kamanjab brengen we een bezoek aan een typisch Himbadorp. De Himba's leiden een half nomadisch bestaan en trekken met hun kuddes rond. De Himba-vrouwen dragen (en verkopen) zelfgemaakte sieraden zoals halskettingen en armbanden van leder, touw en metaal. Ze kleuren hun huid met een pasta van boter en roodhout, voor hen een doeltreffende bescherming tegen de zon. Na de lunch rijden we naar het uiterste westen van het Etoshapark voor dé ultieme wildlife-ervaring. Etosha N.P., anderhalf keer zo groot als Vlaanderen, is één van de belangrijkste parken van zuidelijk Afrika, met zijn 114 zoogdiersoorten, 340 vogelsoorten, 110 soorten reptielen en 16 amfibiesoorten, en … 1 vissoort.

In de vooravond, tegen zonsondergang, gaan we op safari. Schoonheid, om stil van te worden. Een hoogtepunt van de reis!

…..

Namibië

  • 15-daagse reis in volpension
  • 22 oktober 2019 t.e.m. 5 november 2019
  • Reisbegeleiding: Riet Van Cleuvenbergen

Afreis is gegarandeerd. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

Wil je graag meer weten? Hier vind het volledige programma
Een overzicht van alle reizen die Femma vrouwenreizen in 2019 organiseert, vind je hier.
Graag meer info? Neem contact op met Veerle Vlasselaer, gsm 0473 99 28 01 of veerle.vlasselaer@femma.be

 

Foto’s: Riet Van Cleuvenbergen

Reacties

Gert schreef

Fantastisch land.... Absolute aanrader!!

Reageer