Naar een sociale en ecologische economie met het Transitiefestival

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Het Transitiefestival wil je laten proeven van de talloze invalshoeken en initiatieven die bijdragen aan de kanteling naar een sociale en ecologische economie, zodat je er ook zelf mee aan de slag kan.

Een week lang buigen we ons over het toekomstbeeld van een kringloop-economie. Want wat als grondstoffen niet verloren gaan, maar een nieuwe rol krijgen? Wat als we meer diensten dan producten kopen? En wat als er meer lokaal wordt geproduceerd? 

Van 22 tot 30 oktober 2016 kan je op verschillende plaatsen in Vlaanderen terecht voor een uitdagend programma. Van upcycling tot coöperatieven, van anders reizen tot anders produceren: kom er meer over te weten tijdens tal van lezingen, debatten en uitwisselingsmomenten.

Laat je verbeelding prikkelen door artistieke performances, debatten, workshops en documentaires.

Festivaldag op 28 oktober in Gent

Midden in deze week van het Transitiefestival organiseert het Transitienetwerk Middenveld haar Festivaldag in samenwerking met Vooruit in Gent.

Al te vaak wordt de circulaire economie geschetst aan de hand van technische en technologische vernieuwingen. Het Transitienetwerk Middenveld kijkt verder. Wat is de maatschappelijke betekenis van dergelijke omwenteling? Wie neemt welke rol op? De thematische werkgroepen van het netwerk zorgen voor uitdagende debatten, verdiepende lezingen en interactieve workshops. Van duurzaam beleggen tot agro-ecologie, van circulair productontwerp tot politiek repaircafé: Maak je keuze uit het dagprogramma en ga mee op zoek naar de bouwstenen en het cement van ‘onze circulaire economie’.

Praktisch

Vrijdag 28 oktober van 9u30 tot 16u00 in het  Kunstencentrum Vooruit in Gent

Info en inschrijvingen

via www.transitienetwerkmiddenveld.be/festivaldag
 

 

Reageer