Met je kind naar de kapper? Enkele tips

{$items.title}

Binnenkort met je kind op kappersbezoek? Dan bereid je je best goed voor.  Dit om te voorkomen dat het kappersbezoek van je kind resulteert in een krijspartij of het kapsel  schots en scheef zit, omdat je kleintje maar niet stil kan zitten.

Je kind moet voordat het twee jaar wordt in ieder geval een keer goed geknipt worden. Sommige mensen doen dat thuis: tondeuse eroverheen bij een jongetje en de meisjes worden bijgepunt. Als je daar goed in bent en je houdt van ongecompliceerd kort, is er niets aan de hand. Als je het kind liever meer trendy rond ziet lopen, kies je best voor een goede kapper.

Enkele tips:

  • Het is nooit leuk voor een kind als het lang moet wachten. Kies een kapper uit waarvan je weet dat er een speelhoekje aanwezig is.  Een goede kapper heeft een verhoogd kinderstoeltje.
  • Kies een tijdstip waarop het niet druk is. Je kind hoeft dan niet lang te wachten en de kapper heeft alle tijd om je kind te knippen. Ga best niet vlak voor etenstijd naar de kapper, als je weet dat je kind dan net zijn of haar lastige uurtje heeft.
  • Probeer de tijd bij de kapper zo kort mogelijk te houden met de nodige voorbereidingen. Was het haar van het kind zelf van tevoren, zorg dat de klitten eruit gekamd zijn.  De kapper kan meteen van slag. Het enige wat die moet doen is het haar nat maken met een spray en knippen.

Bron: www.mijnbaby.be

Reageer