Met de klompen aan op stap!

{$items.title}

Altijd al eens op klompen willen wandelen? Ga even terug in de tijd en ervaar het wandelen op klompen waarbij je zintuigen op allerlei manieren zullen geprikkeld worden. Het nieuwe Klompenbelevingspad biedt je een sprookjesachtige tocht van ongeveer 1 km op het door het bos slingerende pad.

Het is alles behalve een gewone boswandeling. Het speciaal aangelegde pad maakt het lopen op klompen tot een niet te vergeten belevenis.  Door de verschillende ondergronden voel je het verschil tussen wandelen over droog zand, over kiezels en keien, houtsnippers of krakende takken. Andere geluiden en andere geuren zorgen ook voor andere gevoelens.

Hindernissen verhogen het avontuurlijk gehalte! Wat dacht je van een vlondernetwerk tussen de bomen, oneffenheden en hellingen in het pad, trappen gemaakt van boomstammen, een echte wiebelbrug? Je komt geulen en takkenrillen tegen die je alleen of samen met je medewandelaars moet zien te overwinnen. In het kleine doolhof moet je de juiste weg zelfs nog zien te vinden.Het nemen van al deze hindernissen met klompen aan je voeten maakt het extra uitdagend. Dat wordt lachen geblazen!

De gemeente Laakdal en omstreken waren aan het begin van de 20ste eeuw gekend om zijn klompenmakers. In deze context werd ook het vroegere woonhuis van Afspanning Den Eik omgevormd tot een klompenmuseum. Om het huidige aanbod van de klompencultuur  uit te breiden, werd dit Klompenbelevingspad aangelegd. Het  is een initiatief van vzw Kempens Landschap en de gemeente Laakdal.

En, sta je te popelen om eventjes in de huid te kruipen van een klompendrager?

Geschreven door Christine Liefsoens

Reageer