Menu van de week: uit de voorraadkast

{$items.title}

Heb jij ook een voorraadkast die uitpuilt van bruikbare en minder bruikbare producten? Ik dus wel. In mijn kast staan heel wat ingrediënten die ik ooit eens kocht voor een recept, en nadien nooit meer heb gebruikt. En eerlijk is eerlijk, soms heb ik de neiging om te hamsteren. Ik zal niet snel van de honger omkomen in geval van een sneeuwstorm. Voor het menu van de week selecteerden we drie recepten die je maakt met dingen die je vaak standaard in huis hebt. Onze inspiratie haalden we uit het kookboek Haal meer uit je kast.

Sesamzaad
Sesamzaadjes zijn zowel lekker in zoete als in hartige gerechten. Als je de zaadjes voor gebruik kort in een droge koekenpan roostert, komt de smaak het beste naar voren. Met een overschotje sesamzaadjes maak je een lekkere rodekoolsalade met appel en sesamzaad. (zie afbeelding bovenaan)

Bruine linzen
Gelukkig zijn linzen uit het verdomhoekje gehaald. Het is zelfs behoorlijk bon ton om iets met linzen te doen. Je hebt verschillende soorten bruine en groene linzen. Beroemd vanwege de nootachtige smaak zijn de Franse groene linzen van Le Puy, maar gewone bruine linzen uit blik zijn ook erg lekker. Maak een lauwe linzensalade met paprika en geitenkaas.

Toblerone
Hét souvenir dat je meeneemt uit Zwitserland. De driehoekige vorm van deze Zwitserse chocola met honing en amandelnoga spreekt tot de verbeelding. Hoe groter de reep, hoe beter natuurlijk. Zo opeten is heerlijk, maar je kunt er ook lekker dingen mee maken. Denk aan een cheesecake met toblerone.

Reageer