Meer vrouwen aan de macht, please!

{$items.title}

Stem vrouw en help meer vrouwen aan de macht in jouw gemeente. Meer dan de helft van de bevolking is vrouw. Toch worden de meeste beslissingen die invloed hebben op de bevolking vooral door mannen genomen. Amper 37% van de schepenen is vrouw en het aantal vrouwelijke burgemeesters beperkt zich zelfs maar tot een op zes. Tijd voor verandering!

Blanke mannen tussen de veertig en vijftig jaar. Zo zien de meeste politici eruit die momenteel in onze gemeenten het beleid bepalen. Dat is jammer, want een bestuur hoort de diversiteit van de bevolking te weerspiegelen.  Alleen dan kom je tot een besluitvorming die goed is voor iedereen. Aangezien meer dan de helft van de Belgische bevolking uit vrouw bestaat, zou toch zeker vijftig procent van de politici aan de macht ook vrouw zijn.

Een doeltreffende stemtactiek

Veel vrouwen zijn al overtuigd en kiezen steevast bij elke verkiezing op een vrouw. Toch weet niet iedereen dat je met de juiste stem meer invloed hebt om meer vrouwen aan de macht te krijgen. Zo helpt het om niet op de hoogst geplaatste vrouw op de lijst te stemmen. De eerste vrouw op een kieslijst komt meestal sowieso al in de gemeenteraad terecht, ook zonder voorkeurstemmen.  Het helpt om iets lager op de lijst te kijken en te zoeken naar vrouwelijke kandidaten die jou ook aanspreken. Zo kunnen vrouwen die anders nooit in aanmerking komen dankzij jouw voorkeursstem misschien toch in de gemeenteraad komen.

Stem jij vrouw en wil je iedereen overtuigen hetzelfde te doen? Download onderstaand affiche, print en hang op je raam.  Je kan em vanaf dinsdag ook gratis afhalen in de Maekerij

 

 

Reageer