Meer tijd door een uur vroeger op te staan?

{$items.title}

Het is de eeuwige vraag: hoe krijg ik meer uren in mijn dag om de dingen te doen waar ik nu niet toe kom? In mijn geval lijkt een extra uur met tijd voor mezelf me een verrijking, naast de vele uren van werken, rondrijden, het huishouden proberen te beredderen en zorgen voor mijn kind.

Onlangs las ik een boek met een interessante theorie: als je elke ochtend een uur vroeger op zou staan dan gewoonlijk, en daarin zes keer een blokje van tien minuten steekt met enkele opdrachten voor jezelf, dan zou je op lange termijn wel eindelijk de plannen kunnen verwezenlijken die nu op het schap van tijdsgebrek blijven liggen.

"The Miracle Morning", heet het boek, en voor mij betekende het dat ik mijn wekker om kwart na vijf moest zetten om te beginnen met een reeks gewoontes die je allemaal na elkaar doet. Tien minuten mediteren gevolgd door tien minuten affirmations, het uitspreken van de dingen die je belangrijk vindt. Daarna weer tien minuten visualiseren, je voorstellen dat je je doelen bereikt, dan sporten, in je dagboek schrijven, en afronden met tien minuten lezen in een boek dat zorgt voor persoonlijke groei. Ik heb het een keer geprobeerd, en ik vond het best aangenaam. Tegelijk leek het me ook wel weer waanzin om vanaf nu elke dag om kwart na vijf op te staan, terwijl ik nu al vaak zo moe ben 's avonds na een dag die pas een uur later start.

Soms denk ik dat we met zijn allen weer moeten leren met wat minder tevreden te zijn, in plaats van op zoek te gaan naar een extra uur dat we dan toch weer zo vol proppen dat het weer iets van moeten wordt. Eens wat vaker niks doen, en niet op elk moment van de dag efficiënt moeten zijn.

Wat denken jullie? Is er een manier om ergens een extra uur vanaf te peuteren, en levert dat op in the long run? Ik lees het graag in de comments!

Reageer