Mama, hoe kan Sinterklaas meer dan 200 jaar oud zijn?

{$items.title}

"Mama, hoe kan Sinterklaas meer dan 200 jaar oud zijn? Gaat zijn hart dan niet stuk?"
"Papa, als de Sint in één nacht alle kindjes bezoekt, hoe doet hij dat dan?"

Wanneer kinderen stilletjes aan de Sint ontgroeien, beginnen ze vele vragen te stellen. Het moment van de waarheid komt dichterbij.

Maar… hoe pak je zoiets aan?

Boosheid en ontgoocheling loeren om de hoek. Veel ouders worstelen hiermee. Dit boek wil van ‘de onthulling’ een speciaal moment maken. Kinderen worden groter en mogen de ‘echte Sint’ leren kennen. Stap voor stap gaan ouder en kind op ontdekkingstocht door het verhaal heen.  

Talenten in Femma

Dat we creatief talent hebben in Femma was al lang duidelijk.  Dat zie je gewoon in onze creatieve en naai-activiteiten.  Maar sommige leden en vrijwilligers hebben nog andere talenten. Zoals Martine Deboosere en haar dochter Lies Stragier van Femma Wevelgem.  Zij sloegen de handen in elkaar en maakten samen dit prachtig kinderboek.

Lies Stragier (1980) is mama van twee dochters. Al vanaf het moment dat het jaarlijkse kinderfeest in haar gezin aan bod komt, is het een thema dat voor vertwijfeling zorgt. Laat je je kind geloven in de goedheiligman? En wanneer vertel je het ‘ware’ verhaal? Met dit boek wil zij haar dochters op een leuke manier de waarheid laten ontdekken.

Martine Deboosere (1954) is moeder van drie kinderen waarvan Lies de jongste is. Ze is ook grootmoeder van zes kleinkinderen. Martine tekent en schildert al jaren; aquarel is haar passie. Met liefde voor de kleinkinderen illustreerde zij dit boek. De kleurrijke illustraties en eigen tekenstijl zullen zeker het jonge publiek aanspreken.

Benieuwd naar het boek?  Je kan het kopen voor 14,99 euro via boekscout.nl

Hoe vertel jij je kind de waarheid over Sinterklaas?

Reacties

Fabienne Chanteloup schreef

Heel mooi wat deze Femma-dames verwezenlijkt hebben ! Een mooi boek met een heel mooi verhaal over het hoe en waarom van de Sint.... Echt iets wat je als ouder of grootouder moet hebben voor dat ene moment waar je met de vraag geconfronteerd zal worden.....

Een aanrader !

Reageer