Malta, uniek en schilderachtig mooi

{$items.title}

Zin om rond te wandelen in een sprookjesachtige omgeving, rond te toeren in een schitterend landschap en te genieten van prachtige gebouwen in een smeltkroes aan stijlen. Dan moet je in mei mee naar Malta!

Met zijn 316 vierkante kilometer is Malta een van de kleinste eilanden in de Middellandse zee, maar die 316 km² hebben wel een aparte sfeer en enorm veel charme. Eigenlijk bestaat Malta uit drie eilanden: Malta zelf, met zijn rotsige landschap, oude steden, palazzo’s, tempels, kerken en pittoreske havens, het meer landelijke Gozo met  zijn prachtige zandstranden en het onbewoonde eiland Comino.

Malta

Op deze reis duiken we op dag één meteen in de rijke geschiedenis van Valletta. Eén van de pareltjes van de hoofdstad is het Manoel Theater uit de 18de eeuw, met een prachtig authentiek interieur. De zaal is hoefijzervormig en lijkt veel op beroemde theaters als La Scala in Milaan en Teatro Massimo in Palermo. Het is het enige échte theater in Malta, en één van de oudste theaters in Europa dat nog als zodanig wordt gebruikt. De Upper Baracca Gardens in Valetta bieden een adembenemend uitzicht over de ‘Grand Harbour’ (haven) en de beroemde Drie Steden Vittoriosa, Senglea and Cospicua. Elke dag verkennen we een ander deel van het eiland.
 
We bezoeken  riddersteden en oude (vissers)dorpjes en maken kennis met oude ambachten, lokale delicatessen vol smaken en kleuren, en de traditionele muziek.Elke stad of dorp in Malta heeft iets unieks te bieden en vanop verscheidene plaatsen heb je een schitterend uitzicht over het eiland, de kust en de zee.
 

Gozo

De 4de dag brengen we door in Gozo. Een korte rit voert ons naar Dwerja, waar de drie natuurwonderen van de Maltezer eilanden een schilderachtig geheel vormen: de azuurblauwe zee, de Fungus Rock en de Inland Sea. Na de middag bezoeken we Victoria, de hoofdstad van het eiland. In Xlendi maken we kennis met een dorp typisch voor Gozo. Je merkt direct een heel aparte sfeer.

Mini-cruise

De overtocht Malta-Gozo is echter niet de enige boottocht op het programma. Op dag 6 schepen we in voor een mini-cruise rond de Marsamxetthaven en de Grand Harbour, Europa’s grootste natuurlijke haven. Op deze boottocht draaien fototoestellen en camera’s overuren! 
 
 
Deze wereldberoemde rots werd onlangs opslokt door de wind en de zee, maar het rotsachtige landschap blijft prachtig om te ontdekken.
 
 

Malta, sprookjesachtig mooi in de Middellandse Zee

is een reis van 22 tot 29 mei 2017 met ‘alles erop en eraan’, in aangenaam gezelschap, met de ervaren begeleiding van Veerle Vlasselaer en Nederlandstalige gids. Om nog jaren van na te genieten. Was je nog nooit op Malta of je wil je er terug naartoe? Schrijf je snel in.

We verblijven in een 4*sterrenhotel in vol pension (met uitzondering van dag 2: half pension) en vliegen met Air Malta vanuit Zaventem. Transfers en entreegelden zijn in de prijs begrepen.

Meer informatie en inschrijven

 

Reageer