Magisch Venetië

{$items.title}

Het San Marcoplein, het Dogepaleis, de Rialtobrug, de Brug der Zuchten, het Guggenheim, Murano … Venetië heeft iets magisch. Gebouwd op een reeks modderbanken en onderhevig aan overstromingen houdt de stad zich koppig staande.

 

Met haar straten van water, wirwar van smalle steegjes, gondels en paleizen spreekt de stad tot ieders verbeelding. Ooit was Venetië een wereldmacht. De kunst, de overweldigende architectuur en rijke cultuur zijn getuigen van de immense rijkdom en de macht van het oude Venetië. Die dankte de stad aan haar gunstige ligging tussen West en Oost. Van de 8ste tot de 18de eeuw werd Venetië geregeerd door een rij van doges, oorspronkelijk gekozen door de burgers maar later door de patriciërs.

Hotel in de stad

Deze Femmareis laat je toe om optimaal te genieten van de schilderachtige omgeving en de unieke sfeer die de stad kenmerkt. We logeren in Hotel 4*Santa Marina, een voormalig klooster, op 500 m van het San Marcoplein en 300 m van de Rialtobrug. De spreekwoordelijke cappuccino op het terrasje bevindt zich letterlijk op wandelafstand van onze kamers. Het hotel combineert oude, authentieke charme met moderne faciliteiten, waaronder gratis Wi-Fi. De kamers en suites hebben marmeren vloeren en het sierlijke Muranoglas zorgt voor een algehele elegantie. Bij warm weer wordt het uitgebreide ontbijtbuffet op het terras geserveerd, met zicht op het Santa Marinaplein.

San Marco en omgeving

We beginnen onze verkenning met een bezoek aan de beroemde San Marcobasiliek met haar talrijke mozaïeken, albasten zuilen en gouden altaar. Hier werd de Doge gekroond, die resideerde in het Dogepaleis. Het Dogepaleis was ook de zetel van de machtige instellingen van Venetië. Vanop de binnenkoer van het gebouw heb je een goed zicht op de twee verdiepingen waar de patriciërs en edelen vergaderden, de ‘piano nobile’. De versiering staat in verhouding tot de macht en luister die Venetië vele eeuwen kende.

De volgende dag gaan we op ontdekking in de fraaie wijk van Dorsoduro. De wijk wordt doorkruist door kleine kanaaltjes en bekend is om haar aristocratische paleizen en buitengewone musea, zoals het Guggenheim met werken van o.a. Dali, Miro en Magritte. Teatro La Fenice, aan de overkant van het kanaal, werd volledig gerestaureerd in 19de-eeuwse stijl.

Cannaregio en Murano

De Joodse wijk Ghetto Nuovo ligt in het stadsdeel Cannaregio. In het begin van de 16de eeuw werd bepaald in welke wijk de Joden, die massaal waren toegestroomd, mochten leven. Het woord ‘getto’ vindt trouwens zijn oorsprong hier in Venetië. In de namiddag gaan we met een privéboot de noordelijke lagune op, het gebied waar de stad is ontstaan. We varen naar Murano, wereldberoemd om zijn glasblazerijen, en vervolgens naar het verst gelegen eiland, Torcello. Stille getuige van de oorsprong van de stad. De verzanding van de lagune deed de bevolking uitwijken naar de nieuwe stad Venetië, die Torcello als steengroeve gebruikte.

Natuurlijk is een bezoek aan Venetië niet compleet zonder een romantische gondelvaart. Die pikken we mee op de laatste dag voor ons vertrek. Een laatste keer kijken we omhoog naar de statige en kleurrijke gevels, genieten we van de sfeer en de ambiance op het water en drinken we onze laatste cappuccino of espresso. Caio!

Venetië praktisch:

Datum: 17 tot 20 april 2018   
Femma-begeleiding: Lut Deroy
Verblijf in halfpension
Info en inschrijvingen: 02 246 51 15, vrouwenreizen@femma.be

Meer over deze reis vind je hier.

Klik hier voor het volledige programma van Femma Vrouwenreizen voor 2018.
Voor meer info over onze reizen, kun je contact opnemen met Vlasselaer, veerle.vlasselaer@femma.be

Reageer