‘Mag ik je foto nemen?’

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Een jonge vrouw stapte op me af en wees naar mijn protestbordje en mijn roze muts. Ik poseerde gewillig en begon een gesprekje.  Ze bleek Amerikaanse en er bengelde een traan over haar wangen.  ‘Ik vind het zo geweldig dat jullie dit doen!’. We liepen met een kleine Femma-delegatie, getooid in roze mutsen, mee in de Grote Parade van Hart boven Hard. Ik vertelde haar dat wij niet alleen hier meeliepen in onze roze mutsen, maar ook op 24 mei van onze oren gaan maken op de anti-Trump betoging in Brussel. Toen pakte ze me vast, gaf me een dikke knuffel, zei dat dit haar opnieuw een beetje hoop gaf en verdween.

Dit hartverwarmende gesprekje met een vrouw die ik niet kende, maakte eensklaps goed dat ik op een zondagmiddag, nauwelijks terug van vakantie, op een trein moest springen richting Brussel om mee te gaan betogen voor een samenleving waarin ‘Het Hart’ het haalt boven harde beleidsmaatregelen die kwetsbare mensen treffen en de ongelijkheid alleen groter maakt. Je ziet ons hier zitten.

Eerlijk? Betogen is mijn ding niet. Ik ben geen grote-groepen-mens, het lawaai maakt me onrustig. En toch zal ik er op 24 mei, op de anti-Trump-betoging, weer vol overtuiging staan. Het ongelijk behandelen van mensen op basis van hun geslacht, maakt me erg boos.

Femma staat voor solidariteit met vrouwen, wereldwijd, en er zijn er velen die onze solidariteit vandaag broodnodig hebben. Ook Amerikaanse vrouwen, want ze zitten opgezadeld met een president die van zijn minachting voor vrouwen geen geheim maakt. Zijn beleid maakt dat ook duidelijk. Zoveel onrechtvaardigheid vraagt een stevige vuist.

En nog een opsteker van formaat: in het algemeen secretariaat van Femma liggen al zo’n dertig Pussyhats klaar om te dragen op die betoging van 24 mei. Allemaal gemaakt door vrijwilligers, om mee te gaan betogen. Hoe fantastisch is dat?! Dankjewel aan al wie mee breide en haakte: Ladies, you are great!

Praktisch:

Meer weten over de betoging? Kijk hier.

  • Wanneer? Woensdag 24 mei 2017 om 17 uur.
  • Waar? Afspraak aan het Noordstation in Brusselvlak voor de Exki, Simon Bolivarplein.
  • Hoe? Met een roze pussyhat op je hoofd. Je kan er van ons eentje lenen (zolang de voorraad strekt) of, nog beter, er zelf eentje maken. Hier en in het maartnummer van je favoriete blad vind je een beschrijving.
  • Te onthouden: graag betogen is geen voorwaarde om te komen. Verontwaardiging over het onrecht dat vrouwen (wereldwijd) aangedaan wordt, wel.

Eva Brumagne, algemeen directeur Femma

Stap je mee op 24 mei?  Laat het ons weten via het formulier op deze pagina!

Reacties

Sofie schreef

Mijn pussyhat ligt ook al klaar! Met dank aan Liesje die er me een opstuurde. Zo fijn dat je schrijft dat je niet van groepen houdt. Idem hier. Ik wil eens wat schrijven over de tweestrijd van de geëngageerde introvert, want het is vaak naar balans zoeken vind ik.

Reageer