Madou wordt Madouce

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Vrouwen gebruiken anders de openbare ruimte en het openbaar vervoer dan mannen. Dat blijkt uit twee studies van de internationale literatuur  uitgevoerd door Amazone, het kruispunt gendergelijkheid. Met de hulp van kunstwerken nemen de vrouwen tijdelijk het metrostation Madou in.

Eind vorig jaar sloten enkele enthousiaste vrouwen van Femma Intercultureel aan bij het project “Vrouwen en openbaar vervoer in Sint-Joost”. Zij werkten mee aan een focusgroep van Amazone.

Tijdens verschillende focusgroepen, die georganiseerd werden met  steun van de MIVB, deelden ze hun ervaringen mee over het openbaar vervoer. Met steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest hebben ze ook kunnen deelnemen aan rondetafelgesprekken over hun plaats binnen de openbare ruimte. Via deze gesprekken hebben zij unieke praktijkervaringen kunnen toevoegen aan de studies gerealiseerd door het Documentatiecentrum Genderbeleid van Amazone.

Vervrouwelijking van Madou
Nora Theys maakte portretten van vier vrouwelijke inwoners uit Sint-Joost-ten-Node.  Eén van die vrouwen is Feyme, lid van Femma Intercultureel Sint-Joost. Deze portretten krijgen een prominente plaats in het metrostation Madou vanaf dinsdag 8 september, om 11u15 worden ze officieel ingehuldigd door Minister Pascal Smet en Staatssecretaris Bianca Debaets.

Aan de hand van dit project wil Amazone, in samenwerking met haar twee partners - de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB) en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest -  meer aandacht geven aan vrouwen in het Brussels openbaar vervoer.

Kom jij soms in dit metrostation?  Laat ons weten wat je van de portretten vindt!

Reageer