Macramé, een oude techniek terug in de kijker!

<br />
<b>Notice</b>: Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Voor de iets oudere blogger is macraméknopen leggen in allerhande touwen pure nostalgie, voor de jongeren is het retro en past het perfect in de Scandinavische look. Alles komt terug.

Niettemin is het een super leuke bezigheid om in een aantal meters touw in je lievelingskleur een paar sierlijke knopen te leggen en zo een eigentijdse plantenhanger te creëren.

Ga snel aan de slag met een paar basisknopen. Wij zetten je alvast op weg!

Wat heb je nodig?

 • 31 m touw Ø 2 mm
 • schaar
 • lintmeter.

Gebruikte knopen
Halve weitasknoop

Weitasknoop

Hoe ga je te werk?

 1. Knip 8 draden van 3,8 m en een stukje van ± 0,5 m
 2. Knoop in het midden van de draden een halve weitasknoop maar trek die niet vast aan. Dit wordt later de lus om de plantenhanger op te hangen. Steek het stukje van een halve meter door de knoop en bevestig hiermee je werk aan bv. een stoel of een plank of … iets stevig zodat je werk goed op de plaats blijft!
 3. Aan iedere kant van de opzetknoop heb je 8 draden. We beginnen met 4 draden en knopen een 10-tal cm onder de opzet 12 cm halve weitasknopen. Let erop dat je steeds aan dezelfde kant de lus legt, je zal verschillende keren moeten laten doordraaien. Doe dit voor iedere groep van 4 draden.
 4. Laat 10 cm draad vrij en knoop dan 5 cm hele weitasknopen, doe dit in alle groepen.
 5. Laat weer 10 cm draad vrij en neem dan de 2 linkse draden van een groep en de 2 rechtse van de groep aan de linkerkant en maak 3 cm hele weitasknopen. Doe dit voor alle 4 de groepen. De groepen zijn versprongen en vormen zo de plaats waar de bloempot komt.
 6. *Laat 6 cm draad vrij, neem de 2 linkse draden van de ene en 2 rechtse draden van de vorige groep en knoop 1,5 cm hele weitasknoop.* Herhaal van * tot *
 7. Laat 5 cm vrij. Maak een dikke knoop met alle draden. Trek heel goed aan. Knip gelijk af op gewenste lengte en rafel het touw los.

Nog meer leuke ideetjes
vind je in het boek

‘Inspiratie voor creatie’

Je kunt het boek aankopen in de Femma boetiek, www.femma.be/femma-boetiek

 

 

Reageer