Maak je eigen waterbaan

{$items.title}

Wat is er tijdens een hete zomerdag leuker dan met water spelen? Knutsel zelf een coole waterbaan in elkaar en ontdek hoe water zich gedraagt als het naar beneden stroomt. Afkoeling verzekerd!

Zelf een waterbaan maken? Dit heb je nodig:
Houten plank steigerhout
Kleeffolie
Plastic flessen
Stuk tuinslang, pvc pijpen of trechter(s)
Emmer
Duimspijkers, houten schroeven, tape en/of siliconen
Oude bloempot
Gieter
Schaar en mes

Zo maak je zelf een waterbaan :

1. Teken niet van te voren hoe je je waterbaan zal maken, maar ontdek samen met je kinderen welke route het water zal afleggen. Wij kozen voor een lange houten plank in steigerhout en beplakken het met kleeffolie om de plank waterdicht te maken. Je kan deze plank ook vervangen door een pallet tegen de muur te zetten of een houten schutting te voorzien.

2. Ontwerp nu je eigen waterbaan door gaten in plastic flessen te maken met je schaar of mes. Maak de flessen vast aan het hout met duimspijkers of met houten schroeven. Verbind de flessen eventueel met stukken tuinslang of pvc pijpen. Test tussendoor welke weg het water aflegt en ontdek zo welke gaten je groter of kleiner moet maken. Te grote gaten kan je eventueel waterdicht maken met siliconen of tape.

3. Zet onderaan een emmer zodat het water kan opgevangen worden. Kleinere kinderen hebben een opstapje nodig om zelf water in de baan te kunnen gieten.

Leuke tip: In het Leuke Vakantieboek dat collega Lobke recent schreef, staan 62 anti-verveeltips voor elke dag van de vakantie.

Reageer