Maak je eigen supersimpele turnzak

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Eerst was er goesting om te (leren) naaien maar te weinig tijd... Toen kwam er het Naaikaffee van Femma in Mol ('t Scherpscheireke) en nog geen tijd maar wel een beter excuus om tijd te maken... Sindsdien zijn er vele gezellige, leuke, grappige, creatieve, drukke, lange en late... naai-avonden gepasseerd. We stappen telkens buiten met veel "naais gerief"... So nice én goed genaaid. Tinne, Stella, Tine, Annemie, Bea en enkele gastblogsters startten samen een blog en wij mochten één van hun zelfgemaakte projectjes publiceren. Wat dachten jullie van deze supersimpele turnzak?

In de reeks: "Geef-uw-kind-net-iets-anders-mee-naar-school-dan-de-rest-zonder-dat-het-je-teveel-moeite-kost-want-begin-september-is-het-voor-iedereen-druk-druk-druk." is er nu de luie-wijven-turnzak.

Ik keek het idee af van collegablogster Stella die haar zoon al een jaar naar de zwemles brengt met een gelijkaardige tas. Mijn zus vroeg of ik niet "eventjes een simpel turnzakje" voor haar zoontje kon maken. Zoals gezegd: "drukdrukdruk" en "Als het zo simpel is, kan je het zelf toch ook..." maar ach, ik zag het neefje al glunderen... En, mijn kroost vindt het ook zo leuk om langs hun neus weg te zeggen: "Mama heeft dit zelf gemaakt."... En, ik kan niet zo goed "neen" zeggen!

Een luie-wijven-oplossing drong zich op. Daar ben ik zo goed in, in luie-wijven oplossingen!
Ik combineerde simpelweg twee impulsaankopen (ik ga hierbij met de billen bloot :-)): kussenslopen met dierenprint én katoenen touw. Als een schaap liep ik de naaikudde achterna, ik beken... (begrijp je niet wat ik bedoel, jammer, je krijgt er geen verdere tekst en uitleg bij ;-)). Het bleef bij intenties...

De bovenkant van de sloop werd opengeknipt, de stof overlockt en een omgestikt tot een tunnel. Katoenen touw erdoor. Mandjes, ik weet het toch niet zo... (neen, meer tips krijg je echt niet.)

Ging jij aan de slag voor het nieuwe schooljaar? Of ben je een nog luier wijf dan ik en trok je gewoon naar de winkel?

Btw, totaal niet relevant en pure nostalgie: Ik weet niet waarom ;-), maar de zakjes doen me denken aan "Wees maar niet bang voor de wolf of de vos..."... Ken je dat fragment uit het Oinkbeest? Neen? Doe me een plezier en luister hier eens naar ;-). Ooit was dit mijn lievelingsplaat... Benieuwd of nog iemand deze kent.

Groetjes,

Tinne (NaaisGerief)

De originele blogpost lees je hier.
 

Wil je meer lezen over deze gezellige madammen? Surf dan zeker eens naar hun blog Naais Gerief!

Ook zin gekregen om een blog te beginnen met je naaisalon? Make it! Blog it! Share it!

Naai-, kook-, knutsel-, fotografie- en andere zelfmaakblogs zijn niet meer weg te denken uit het internetlandschap. En bloggen over je hobby of passie is helemaal niet zo moeilijk. Iedereen kan het leren en hoe langer je het doet, hoe makkelijker het wordt. Bovendien worden blogs ook steeds serieuzer genomen en zijn ze voor vele lezers een dagelijkse en onuitputtelijke bron van inspiratie.
Maar hoe start je zo'n zelfmaakblog? Welk platform kies je? Hoe maak je jezelf en je bezigheid boeiend voor lezers? Hoe voeg je foto's en video's toe? Hoe maak je een aantrekkelijke lay-out?
Wat zijn tags? Hoe vaak moet je updaten? Hoe krijg je meer volgers? Kan je een centje bijverdienen met je blog? Welke apps kunnen je helpen bij het bloggen? Hoe maak je online vrienden, gelijkgestemden waarmee je ook in real life een koffie kan gaan drinken?

Dit werkboek, met de expertise van de Praktische School van Femma én tips van succesvolle creabloggers, geeft het antwoord. Een handige doe-gids die elke creatieveling zin zal geven om er zelf maar eens werk van te maken.

Make it! Blog it! Share it! kan je hier bestellen.

 

 

Reacties

Anne Storckel schreef

Leuk ! Mijn zoon moet absoluut ook een nieuwe turnzak hebben en ik wou hem één maken. Ik ga binnenkort naar de Stoffenmarkt en ik kijk alvast uit naar zo'n "heerlijk beestfiguur", want zeg nou zelf, zo'n wolvenkop (of andere beestenboel) is toch "wauwer" dan zo'n uni-stofje ! Gewoon eraan denken is de boodschap, maar ja ... Alvast bedankt voor de tip ! Groetjes, Anne.

TinneV (NaaiSGerief) schreef

hi, het is nog simpeler dan zoeken naar een stofje :-) Probeer een toffe kussensloop te vinden en je bent nog sneller klaar! Plezier ermee!

Reageer