Loop jij op 27 mei 2018 de 20 kilometer door Brussel voor Wereldsolidariteit?

{$items.title}

Vrijwilligster Monique Boucquey uit Brasschaat houdt van Femma, van sociale rechtvaardigheid en van sport. Haar passie voor hardlopen bracht haar zelfs tot in Shanghai, waar ze de marathon liep. Ook aan de 20 km door Brussel nam ze al meermaals deel. De laatste keer liep ze voor Wereldsolidariteit. Visie vroeg haar waarom.

“Ik liep de 20 km eerder voor Vredeseilanden/Rikolto en voor het Rode Kruis. De laatste keer liep ik voor Wereldsolidariteit. Deze organisatie maakt vrouwen in het Zuiden sterker. Ik vind het belangrijk iets te kunnen betekenen voor mensen die het minder goed hebben, zowel hier als over de grenzen heen. Onze Femma-groepsbegeleidster riep ons op om te lopen voor Wereldsolidariteit. Op zo’n vraag zeg ik niet neen, want als ik sport kan koppelen aan een goed doel, dan ga ik er volop voor.”

Wat maakt de 20 km door Brussel zo speciaal?
De 20 km door Brussel is de meest solidaire wedstrijd van het land. Zo veel mensen lopen er voor hun favoriete goede doel. Dat schept een band en werkt aanstekelijk. Ook al is lopen op zich een solitaire sport, je voelt je er nooit alleen. Ik kan deze loop oprecht warm aanbevelen aan iedereen.

Je zamelde ook een groot bedrag in voor Wereldsolidariteit.
Inderdaad, en ook dat is een uitdaging. Met onze Femma-afdeling organiseerden wij een ‘Mongoolse barbecue’. Die bracht een groot bedrag aan sponsorgeld op. Ik ben de vrijwilligers van onze Femma-groep daarvoor enorm dankbaar.

Heb je tips voor lopers die de 20 km overwegen?
Mijn advies: loop traag en bouw stelselmatig op. Als je 5 kilometer kan lopen, voeg dan aan elke training 10 minuten toe. Zo gaat het bijna vanzelf :-)

Bedankt Monique, we wensen jou nog heel veel loopplezier.

Zin om net zoals Monique aan te sluiten bij de groep lopers voor Wereldsolidariteit? Dat kan!
Dit jaar gaat jouw sponsorgeld naar kledingarbeidsters in Indonesië, Cambodja en Bangladesh. Zij maken onze sportkleren, helaas in onmenselijke omstandigheden. (www.cleanekleren.be)

‘De 20 km voor Wereldsolidariteit’ is een initiatief van Wereldsolidariteit en Beweging.net Brussel. Zij leggen je graag in de watten met een onthaal vlakbij de start, een bewaakte bewaarplaats voor je spullen, een comfortabel loopshirt, een nette douche, bevoorrading en een lekker broodje achteraf.

Meer info: Marleen Verhassel, beweging.net Brussel: tel 02/557.87.62.
Inschrijven: www.wereldsolidariteit.be/20km.

Vertrek je vanuit Antwerpen?  Laat ons iets weten!  Monique zoekt nog sportievelingen om samen vanuit Antwerpen naar Brussel te sporen.

(foto: Monique tijdens de marathon in Shanghai)

Reageer