Lisette Keysers - positieve levenservaringen dankzij KAV/Femma

{$items.title}

Ik ben geboren in Westmalle in 1951 in een landbouwersgezin en was de derde geborene van vijf kinderen.  Mijn man was onderwijzer in zijn geboortedorp Rijkevorsel en toen we trouwden in 1971 zijn we daar ook gaan wonen. Om mij in te burgeren ben ik datzelfde jaar nog lid geworden van de vrouwengilde, toen nog K.A.V. . 

Door deel te nemen aan de geboden activiteiten zoals naaicursussen, kooklessen, bloemschikken, reizen kwam ik in contact met veel mensen en  dat werkte verrijkend.  In 1979 werd ik gevraagd om toe te treden tot het dagelijks bestuur en werd ik K-animator.  Later werd ik Lourdesverantwoordelijke bij Govaka en begeleidde veel Lourdesreizen.  Met Wereldsolidariteit ben ik in 2003 mee op inleefreis geweest naar Bolivia wat op mij een onvergetelijke indruk heeft nagelaten.  Als afgevaardigde van KAV kwam ik bij het ACW-bestuur (nu Beweging.net) waar ik de taak van schatbewaarder waarneem tot op heden. 

En dan kwam de politiek om het hoekje kijken.  Zoals mijn vader die in mijn jeugdjaren politiek actief was kreeg ook ik de microbe te pakken en zetelde ik twaalf jaar in de gemeenteraad van Rijkevorsel waarvan drie jaar als gemeenteraadslid en negen jaar als schepen.  Met voldoening kijk ik op deze periode terug omdat ik me heb kunnen inzetten voor vele mensen.  De erkenning van Rijkevorsel als Fairtrade gemeente, het oprichten van een Oxfam-Wereldwinkel en het realiseren van een tweedehandswinkel “De Schakel” van Welzijnszorg heb ik mee kunnen realiseren.  De voorbije tien jaren heb ik  ook als vakantiemedewerker bij Samana mijn beste beentje voorgezet om gehandicapten en zieke mensen van een deugddoende vakantie te laten genieten.

Het is gewoon fantastisch dat ik door lid te worden van KAV, later Femma,  zoveel positieve levenservaringen heb kunnen beleven.  Ik ben van het ene positieve verhaal in het andere terechtgekomen.  Momenteel hebben we nog altijd een Femmagroep die zeer goed werkt en we kijken al uit naar het honderdjarig bestaan dat we over drie jaar kunnen vieren.

Bio

Lisette Keysers werd geboren op 15 juni 1951 in Westmalle. Ze woont in Rijkevorsel waar ze actief is in de Femmagroep Rijkevorsel-Centrum. Haar hobby’s zijn breien, naaien, wandelen, fietsen en lezen.

 

Reacties

Jef Vanhoof schreef

Als medewerker van Wereldsolidariteit, nu WSM, konden we toen geen betere vrijwilliger vinden om onze boodschap te brengen. Altijd gemotiveerd! Altijd mensen aanspreken om mee te werken! Dankjewel dáárvoor!

Ria Caers schreef

Tof Lisette om jou positief verhaal te lezen in het Femma-magazine. Jou inzet heeft al vele vrouwenlevens gekleurd!

Bruyneel Anita schreef

Mooi verhaal

Reageer