Lilith was geen meisjemeisje - Tot nu - En dan nog

{$items.title}

"Ik ben niet zoals de meeste meisjes"

Ik ben daar heel lang heel erg van overtuigd geweest, net zoals de meeste meisjes. Omdat ik nogal een rationele ben, behalve op momenten dat ik nogal een emotionele ben. En heel lang gedacht heb dat ik nooit van mijn leven make-up zou dragen, of een handtas zou kopen, of iets anders aan mijn meisjesvoeten zou schuiven dan legerbottines en dokter Martens. De nagellakindustrie zou niks aan mij hebben, net als de oorbellenindustrie en de rokjesindustrie. Ik was zo niet. Zou nooit zo worden. In mijn meisjesdromen kwamen veel scenario's voor, maar ik was nergens iets dat veel van mijn vriendinnetjes in hun dromen waren: nooit een prinses, nooit een kapster, al zeker nooit een kinderverzorgster. God beware mij.

Het is gek, maar hoe ouder ik word, hoe meer ik opschuif. Als mijn zestienjarige zelf zou zien hoe hard mijn badkamerkastjes tegenwoordig uitpuilen van de nagellakjes en oorbellen en hoeveel jurkjes en glittertruitjes ik ondertussen in mijn kast heb hangen (die ik tot mijn spijt zelden met hakken draag, want mijn voeten blijven schreeuwen dat die echt niks voor ons zijn), dan had ze zo hard haar neus opgehaald.

Hoe dichter ik bij sommige oppervlakkige en al te hardnekkige meisjescliché's kom (shopt graag, weent veel, koopt elke week verse bloemen om haar huisje op te fleuren)  hoe harder ik me er op andere vlakken tegen verzet. Ik gruw van speelgoedboekjes die in het groot én roze 'meisjesspeelgoed' boven hun mini-wasmachines en mini-stofzuigers zetten. Ik moet niet weten van mannenvertaalboekjes bij de Flair die het doen lijken alsof alle mannen met hun geslachtsorgaan denken en alle vrouwen liever ijs eten dan met hun geslachtsorgaan te denken. Ik heb Charliemagazine gesteund omdat ik het zo zo belangrijk vind dat vrouwen niet gereduceerd worden tot wat de vrouwenmagazines ervan maken. Ook al lees ik ook al eens graag zo'n vrouwenmagazine, bij voorkeur na het shoppen, met een zak jurkjes naast me en een kop cappuccino met een hartje erin voor mijn neus.

Meisjes zijn dan ook gecompliceerd, zeggen ze.

Ik ga er even hard van op mijn achterste poten staan als dat ik denk:

"Manneke, ge hebt zelfs geen idee."

Reacties

Sofie Verspeeten schreef

Oh, wat herkenbaar. Dankjewel om dit neer te schrijven :-)

margo schreef

super! totally me!

Wieneke schreef

Ik ben van projectleider in de telecom naar eigenaar van een bedrijf in verzorgingsproducten gegaan! Heel herkenbaar dus :-)

Linda Lembarth schreef

Dankjewel ! om een materie te verwoorden waar ik geen blijf mee wist, en waardoor ik me 'een rare' voelde.

Zò simpel kan het allemaal samen gaan. Waarom aanvaardde ik dat gewoon niet eerder bij mezelf.

Vanaf nu laat ik de uitersten gewoon elkaar vinden, in mij...

b.vermeiren schreef

Ik leef met je mee ;-)

Blijf jezelf!

Reageer