Leuke gezinsactiviteiten die je gratis kan doen!

{$items.title}

Hoewel er veel dingen steeds duurder worden, zijn er gelukkig ook wat uitzonderingen.  Er zijn tal van eenvoudige en leuke activiteiten die  weinig of niets kosten. Op quality time met het gezin hoef je niet te besparen!

Op het internet zijn er heel wat gratis optredens, vernissages, tryouts, lezingen, festivals te vinden. Gewoon eventjes surfen!

De sites waar je kan selecteren op prijs, plaatsen het gratis aanbod bovenaan. Met dit lijstje ben je zeker al eventjes zoet...

  • www.gratisinbrussel.be: met oa. Out Loud! nodigt je uit op het dakterras van de Beursschouwburg. Je wordt getrakteerd op concerten en muziekfilms, allemaal gratis, heel de maand juni lang.
  • www.gratisingent.be: met oa. Caque : Impro-comedy : Geen voorbereidingen, geen beperkingen. Je voorstellen worden getransformeerd naar theatrale bewegingen, gekke geluidjes of een ontroerend lied. Alles kan. Je weet nooit waar het eindigt.
  • www.gratisinantwerpen.be: met oa. Live Jam : Babl Jam met Babl, Patrick Dorcéan en Roberto Mercurio. Iedereen met goesting en een instrument / schoon stemgeluid mag meedoen. Op eigen risico want het kan van korte duur zijn!
  • www.gratisdagjeuit.nl: met oa. Kinderboerderij Ophovenerhof: Kam de konijntjes, geef de lammetjes een flesje melk en rol samen met het varken door de modder. Kinderboerderij Ophovenerhof is een gezellige beestenboel.
  • www.uitstappen.be: met oa. Garnaalvissers in Koksijde:Te paard trotseren garnaalvissers de woeste zee. De enige plek ter wereld waar te paard op garnalen wordt gevist is Oostduinkerke. Zie hoe de stoere mannen uit Koksijde garnalen vangen.
  • Elke eerste zondag van de maand zijn alle musea van België gratis toegankelijk. Sommige grote musea zijn ook op de eerste woensdag van de maand gratis toegankelijk.
  • Toch niets gevonden? Wat is er dan heerlijker dan een wandeling met het hele gezin in het bos? Het is niet alleen gratis, maar bezorgt iedereen ook nog een verse hap zuurstof!

Reageer: Heb je zelf ook nog goede tips , links op het www?

Geschreven door Christine Liefsoens.

Reageer