LET’S MAKE IT 50/50!

{$items.title}

Amazone en de Nederlandstalige Vrouwenraad lanceerden vandaag de campagne Stem Vrouw - fifty fifty. Met die campagne willen ze meer vrouwelijke verkozenen in de parlementen en meer bestuurlijke functies voor vrouwen. Femma is al decennia voorstander van deze eis en ondertekende dan ook het manifest. De specifieke inhoud  van het manifest lees je hieronder:

 

Omdat we gelijk zijn.
Omdat het normaal is.
Omdat het samen prettiger is.
En beter.
Efficiënter zelfs. 

Omdat wetenschappers hebben aangetoond dat een fifty-fifty genderevenwicht in topfuncties leidt tot succes. En we dus samen een beter beleid uitstippelen. En omdat het toch wat benauwd schijnt te worden onder het glazen plafond.

DAAROM STEM IK VROUW.
OMDAT WE ER NOG NIET ZIJN.

Aansluitend pleiten we voor:

  • een kwalitatief sterk genderbeleid
  • een gelijke vertegenwoordiging van vrouwen en mannen in de parlementen en binnen de regeringen
  • 50% vrouwelijke ministers en 50% vrouwen op belangrijke kabinetsposten. Omdat 40% gebuisd is, maar 50% geslaagd :-)

Dit betekent méér dan 5 vrouwelijke federale ministers op 13, méér dan 3 vrouwelijke kabinetschefs op 14, méér dan 1 vrouwelijk staatssecretaris op 6, en méér dan 38.5% vrouwen in het Federaal Parlement. En waarom eens geen vrouw als eerste minister?

Ook jij kan de oproep ondertekenen op facebook

Reacties

Riet Ory schreef

Echt een toffe campagne

Wel een beetje ironisch dat deze oude krokodillen nu et oorbellen poseren terwijl zij het waren die het verschil hadden kunnen maken.

Brenda schreef

Yep Riet, ik maakte me dezelfde bedenking. En ik vond het ook een beetje stereotyperend dat Eyskens zei op tv dat vrouwen één wapen hebben waar mannen niet tegenop kunnen: "tranen". Tja, het is hem vergeven, hij zwichtte en ging voor de camera met oorbellen.

Mijn zoon van 19 was tot voor kort nog een zwevende kiezer. "Ma, maar dat ik op een vrouw moet stemmen, staat al vast hé;-)"

Het is hem geraden, anders naar bed zonder eten!

Reageer