Lekkere ijslolly's

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Ijslolly's zijn heerlijk verfrissend op warme zomerdagen. En je maakt ze gewoon zelf! Je vult de lolly's met gemixt fruit en geeft ze aan je kinderen als gezond en lekker vieruurtje. Maar je kan ook je gasten verrassen met een zelfgemaakte ijslolly,  gevuld met een zomerse cocktail.

Wat heb je nodig?
Je kan in heel wat winkels (Blokker, Zeeman, ...) plastieken vormjes kopen om ijslolly's te maken. Maar je kan ook ijslolly's maken in plastic bekertjes (liefst van die kleine koffiebekertjes). Voor één portie neem je vier of vijf bekertjes, plastic folie, elastiekjes en plastic lepeltjes als stokje (neem geen metalen lepeltje, want daar vriezen je vingers aan vast). Vul de bekertjes ongeveer halfvol met je vruchtenmengsel, dek af met de folie en zet vast met een elastiekje. In het midden van de folie maak je een gaatje en steek je het lepeltje door.

En varieer!
Kies gemixte aardbeien met een beetje suiker. Of yoghurt met banaan en frambozen. Heel simpel met appelsiensap. Perzikken en nectarines zijn ook erg lekker, maar ontvel ze eerst. Minder geschikt zijn gemixte appel en ananas. Ook heerlijk op een zomers feestje zijn ijslolly's van cocktails. Denk aan wodka gemixt met aardbeien of een klassieke mojito. Heerlijk!

Reageer