Lekker, makkelijk en supergoedkoop!

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Aardappelkoek met spek

VOOR 4 P E R SONEN

1,5 kg zachtkokende aardappelen
200 g spekblokjes
1 ei
1 eierdooier
nootmuskaat
paneermeel
vloeibare boter
peper en zout

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet ze af.
  • Verhit een antiaanbakpan en bak de spekblokjes gaar.
  • Doe het ei en de eierdooier bij de aardappelen en prak de aardappelen fijn met een stamper. Meng er wat paneermeel door en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • Schep de spekblokjes door de aardappelpuree.
  • Doe de aardappelpuree in een ovenschaal en duw goed aan met een vork, zodat de hele ovenschaal gevuld is.
  • Bestrooi met paneermeel en maak een ruitjespatroon met vloeibare boter.
  • Bak de aardappelkoek 25 tot 30 minuten in de oven.

De aardappelkoek is klaar als de bovenkant krokant is en lichtjes meegeeft als je erop duwt.

Nog meer budgetvriendelijke receptjes vind je in het januarinummer van Femma http://www.femma.be/magazine.
Zij komen uit het boekje Super goedkoop. Ruim 50 hoofdgerechten voor minder van 2,5 euro per persoon van Marleen van Gaver, uitgegeven bij WPG – ISBN 978 90 223 3007 4
 

Reacties

maes gerda schreef

lekker echt waar kleinkinderen vinden het geweldig

annemie schreef

waarom moet de aardappelkoek nog 20 tot 25 min in de oven? de aardappelpuree is gaar, de spekjes zijn gebakken, dus enkel voor het krokante laagje ? dat lijkt me toch wel heel lang

de greef schreef

Dit is om de eieren de tijd te geven verder te garen.(cfr quiche), doe je dit niet dan eet je inderdaad aardappelpuree met veel ei en spek.

Reageer