Lego lanceert vrouwelijke wetenschappers

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Lego lanceert 3 vrouwelijke wetenschappers: een astrologe, een paleontologe of archeologe en een chemiste.

Op ideas.lego.com kan je ideeën voor nieuwe Lego-figuurtjes posten. Dat deed de Zweedse Lego-fan Ellen Kooijman. Als chemiste miste ze bij Lego vrouwelijke figuurtjes in wetenschappelijke beroepen.

De Jury koos Ellens voorstel en de figuurtjes komen nu als set uit. Bij Lego zijn ze alvast enthousiast.

Lego female minifigure set

Zou jij deze figuurtjes voor je (klein-) kinderen kopen en waarom?

 

Reacties

Liesbet Serneels schreef

super! eindelijk

echt vééééél met Lego gespeeld

Marleen D'haene schreef

Ik speelde met al met Lego toen er nog geen figuurtjes waren! Enkel blokjes van 8,6,4,2 en 1 topke(s) in wit, rood, blauw en geel. Later kwam er een treinspoor bij. En dan werd ik te groot (dacht ik) voor het spel maar zou nu zo weer willen beginnen 'scharten' in mijn legobak!

Brigitte schreef

Bij de geboorte van mijn kleinzoon heb ik me voorgenomen hem, nog meer dan ik met mijn eigen kinderen deed, de gendertoets mee te geven. Daarom zeer blij dat ook speelgoedfabrikanten eindelijk, al is het voorzichtig, de knop omdraaien. Dit kan ik alleen maar toejuichen.

Riet schreef

Indeed. Als moeder van bijna drie kleintjes, zie ik wel hoe moeilijk het is om consequent te zijn: in winkels maakt men schaamteloos een tweedeling m/v. In de supermarkt zijn er zelfs jongens- en meisjessnoepjes en shampoo.

En dan dat (Femma)-roze dat zo hard gilt om opgepakt te worden :-).

Liesje schreef

Maar dat is wel een goeie reden voor 'roze' hé :-)

Mijn hartje is zo trots als ik mijn oudste dochtertje vraag wat haar lievelingskleur is. 'Paars en alle kleuren van de regenboog'.

Bij ons is er dus ook wel roze te vinden in de speelgoed- en kleerkast, maar samen met vele andere kleurtjes.

Reageer