Leef hard en goed en schoon en wild

{$items.title}

“Leef hard en goed en schoon en wild. Kijk goed, voel beter. Wees niet bang. Kies voor wat u blij maakt, wat het ook moge zijn. Durf proberen wat te lastig lijkt. Leg de lat hoog genoeg. Koester en laat u koesteren. Geef anderen wat ze verdienen, en uzelf minstens ook. Blijf hopen, willen, dromen, wensen.”

- Griet Op de Beeck, Vele hemels boven de zevende

Wie is Griet Op de Beeck?

Griet Op de Beeck (1973) is een schrijfster die debuteerde met Vele hemels boven de zevende. Ze schreef daarna ook Kom hier dat ik u kus en de verhalenbundel Gij nu. In het najaar van 2017 kwam Het beste wat we hebben uit, het eerste deel van een trilogie. In 2018 viel haar de eer te beurt om het boekenweekgeschenk Gezien de feiten te schrijven. Op 17 september 2019 ligt Griets nieuwste roman Let op mijn woorden in de boekhandel.

Ze schrijft over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over machteloosheid en jezelf durven redden. Over de vreemde wereld en hoe we ons daarin kunnen bewegen. En natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna.

Foto: Esther Gebuis

Reageer