kwb verzamelt oude gsm's

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Breng je oude gsm tussen 18 en 31 januari 2016 naar één van de vele inzamelpunten.

Van maandag 18 januari tot en met zondag 31 januari 2016 organiseert kwb opnieuw haar grote gsm-inzamelactie. Gedurende deze twee weken zamelt kwb overal in Vlaanderen en Brussel oude gsm-toestellen en gsm-laders in die daarna op een optimale manier gerecycleerd worden. Help mee aan een duurzamere wereld en breng je oude toestellen naar één van de 370  inzamelboxen van kwb.

Een oude telefoon wacht een triest lot. Hij zal zonder twijfel achteraan in een schuif belanden tussen een zwijgende gps en een berg opladers. In België gaat dit over gemiddeld 2 à 4 toestellen per gezin. Elektronisch afval is momenteel de belangrijkste bron van afval ter wereld, en bovendien de afvalbron die het snelst in volume toeneemt terwijl wereldwijd maar 1 à 2% van de gsm’s gerecycleerd worden.

Wim Verlinde, algemeen voorzitter kwb:

“Met de gsm-actie wil kwb de consumenten aanzetten om verstandiger met elektrisch en elektronisch afval om te springen. De kostbare en zeldzame (edel)metalen worden bijna volledig gerecupereerd. De verwerking van de gsm’s die met de actie opgehaald worden, gebeurt in België. Ons land is trouwens één van de koplopers in Europa als het op inzamelen en recycleren van oud-elektro aankomt. Met de gsm-actie wil kwb ervoor zorgen dat we vooraan het peloton blijven. In 140 kwb-afdelingen kan je terecht met je oude gsm en gsm-lader of ga langs in één van de regionale kantoren van Familiehulp en help zo mee aan een duurzamere wereld.”

Wil je meer weten over de gsm-actie van kwb? Surf naar www.kwb.be/gsmactie.

Reageer