Kruidengnudi met pecorino en chili-knoflookolie

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

In het tweede deel van de serie Bij Janneke thuis deelt culiniar schrijfster en food-styliste Janneke Philippi de recepten van gerechten die bij haar op tafel komen. Van een snelle pasta, risotto of gnocchi voor door de week tot verse pasta en gnocchi in allerlei smaken en vormen voor het weekend. Superlekker en vaak verrassend! Deze kruidengnudi met pecorino en chili-knoflookolie bijvoorbeeld. Makkelijk en snel klaar.

Gnudi zijn gnocchi van ricotta. Het is heerlijk om ze de gnudi een extra smaak te geven. Met pesto, fijngehakte zongedroogde tomaatjes, olijven of verse kruiden. Met olijfolie, rode peper en knoflook zijn gnudi perfect voor een zomeravond. Met een stevigere saus, eventueel met vlees, zijn ze een dankbare opwarmer voor een koude herfst- of winteravond.

Gnudi maak je van een vrij zachte massa. Maak je handen of twee dessertlepels vochtig, dan gaat het vormen van de balletjes het makkelijkst. Gnudi zijn niet mooi, maar wel heel lekker!

(voor 4 personen)
50 g pecorino
2 eidooiers
500 gram ricotta
150 gram bloem
2 handvol gemengde kruiden, fijngehakt
6 eetlepels extra virgine olijfolie
1 rode peper, zonder zaadlijsten, in reepjes
2 tenen knoflook, in flinterdunne plakjes

Bereiding
Rasp de pecorino. Klop met een vork in een kom de eidooiers los. Prak er de ricotta en de pecorino door. Voeg de bloem en een snuf zout toe en meng tot een stevige massa. Vorm er met vochtige handen of twee dessertlepels ovale balletjes van. Leg de gnudi op een met bloem bestoven schaal.

Kook de gnudi in ruim water met zout in 6 minuten gaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Voeg de peper en de knoflook toe en fruit op een laag vuur 5 minuten, zonder te kleuren.

Schep de gnudi met een schuimspaan uit de pan en verdeel over 4 borden. Schep er de chili-knoflookolie over en bestrooi naar wens met extra kruiden.

Bereiden: 25 minuten

Tip: ongekookt kun je gnudi ook invriezen. Je kunt ze dan meteen vanuit de diepvries in de pan doen. Reken op 1-2 extra kookminuten.

Recept uit: Pasta, risotto & gnocchi bij Janneke thuis, Janneke Philippi, fotografie Serge Philippi, Karakter Uitgevers bv Uithoorn, 2015 – ISBN 978 90 452 0983 8

De smaak te pakken? In het novembernummer van Femma vind je nog een paar recepten uit dit boek.

Reageer