Kom uit je kot!

{$items.title}

Mijn Femmagroep bestaat dit jaar 100 jaar! Supervrijwilliger Annie vogelde dit uit. ‘We gaan hier toch iets mee doen?’, vroeg ze mailsgewijs.  Op antwoord moest ze niet lang wachten. ‘Uiteraard!’ mailden de andere vrijwilligers quasi onmiddellijk terug. ‘Natuurlijk moet je dit vieren’, zei ook mijn man die toevallig samen met mij Annie’s mail las.

Al 100 jaar zetten vrouwen in mijn buurt zich in voor elkaar.  Dat is toch fantastisch! Daar wordt een mens toch gelukkig van!  ‘Mijn groep betekent veel voor me’, zei de 80-jarige Juliette nog niet zo lang geleden. ‘Dankzij onze organisatie kwam ik buiten en leerde ik mensen kennen’. 

Wat Juliette vertelde,  herkende ik onlangs tijdens een activiteit. Op onze ‘soep plus film’-avond bij Kris thuis.  Sintdrukte zorgde ervoor dat we maar met zes waren.  Zes vrouwen die, op twee na, elkaar helemaal niet of nog niet goed kenden.  We raakten zo aan de praat dat we:

  • De tijd uit het oog verloren en uiteindelijk naar een kortere natuurdocumentaire hebben gekeken, een aanrader overigens.
  • Twee flessen schuimwijn en kriek vergaten, waardoor ik in de kerstvakantie een halve dag spendeerde aan het schoonmaken van een kleverige, zoete en vol met glassplinters bezaaide diepvriezer.

Onze activiteit deed deugd. Deugd voor T. die met een burn-out thuis en een man in het buitenland zit. Deugd voor A.  die een portie vriendschap kan gebruiken sinds ze drie jaar geleden familie en vrienden achterliet om met haar gezin in ons land te komen wonen. Deugd voor H.  die weer eens jonge vrouwen zag want die komt ze niet vaak tegen sinds haar gezondheidsproblemen.  Deugd ook voor Kris en mezelf omdat we van fijne babbels en nieuwe ontmoetingen houden.

Buiten komen en andere vrouwen leren kennen, het geeft energie.  Ook al heb je het druk en ben je moe, kom in 2016 uit je kot! Overal zitten in onze Femmagroepen vrouwen die je warm welkom zullen heten! En, om het met Annie’s woorden te zeggen,  ‘we staan open voor iedereen!’.

Een deugddoend nieuwjaar!

Reacties

Cw schreef

Helaas zijn de activiteiten van veel Femma-groepen op een weekdag. Geen optie voor een alleenstaande mama met 2 jonge kinderen. Nochtans is sociaal isolement groot voor mijn doelgroep. Misschien een idee om provinciale groepen te maken voor uitjes met de kids overdag in het weekend?

de vooght ilse schreef

Beste,

Ja, dat weten we. En we werken eraan. Stuur je me eens een mail? Dan kan ik je omstandiger antwoorden: ilse.devooght@femma.be.

Groetjes, ilse

Auwerx cindy schreef

Beste, wij hebben iemand van Opz als gaste in huis. Zij is zeer zelfstandig en ook op zoek om mensen in geel te leren kennen. Is er bij jullie ook kans dat zij kan aansluiten ? Haar interesses, haken, koken... Ook wil ze misschien wel samen een sport doen (al is dat niet altijd evident)

Demuynck Hilda schreef

Bij ons bestaat Femma niet meer .Maar er bleef een band tussen een 20tal vrouwen. Zo hebben we onlangs onze vroegere voorzitster 70jaar gevierd .Die lam gelegd is door haar zieke lichaam.Zo steunen we elkaar om recht te blijven ook als het minder goed gaat ,dat heeft Femma ons met de jaren geleerd

Bernadette Claeskens schreef

Ik heb, aan de lijn, onder vonden dat jet succes van 1 Gemma groep heel erg streek gebonden is. Eerst woonde ik in Vl. Brabant en daar was het aanbod van Femma maar niets

Enkele, met respect, gepensioneerde vriendinnen die wekelijks bij elkaar komen om te breien, dat was het aanbod

Nu woon ik, om gezondheids redenen, aan de kust en mede door de plaatselijke Femma groep, kijk ik telkens uit naar de activiteiten. Wat 1 groot aanbod. Wat 1 lieve mensen. Echt 1 hele verademing. Dit jaar bestaan ze 70 jaar, en ook al ben ik noģ maar 1 haar lid, ik heb niet geaarzeld en heb me al voor verschillende festiviteiten in geschreven.

Langs deze weg wil ik dan ook de Femma vrouwen van Bredene hartelijk danken voor hun vriendelijkheid.

Linda Depuijdt schreef

Wauw, wat doet zoiets deugd. We doen ons best en zullen dit blijven doen want Femma ligt in ons hart en is er voor iedereen.

Bedankt, Bernadette

Reageer