Koken uit de moestuin: hummus van rode biet

{$items.title}

Toen Dorien Kim (Mme Zsazsa) beter leerde kennen, liep ze rond met een idee voor een kookboek met tuintips. Het werd uiteindelijk het omgekeerde verhaal: een tuinboek met recepten. En wat voor een! Het resultaat is minstens even leuk geworden. Wij geven alvast een receptje weg uit dit boek... hummus van rode biet.

Wat heb je nodig?

200 g gekookte rode biet - - 50 g walnoten – ½ koffielepel venkelzaad – 1 koffielepeltjes   komijnzaad – 1 knoflookteentje – chilipeper – citroensap – olijfolie – zout

Zo ga je te werk:
Pureer de bieten tot een grove  puree. Laat ze uitlekken. Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de walnoten in een pan. Rooster het venkelzaad en het komijnzaad en plet ze in een vijzel tot grof poeder. Hak de noten met de zaden fijn in een keukenmachine. Knijp het knoflookteentje erboven uit en voeg de rode bieten toe. Breng  op smaak met chilipeper, zout, olijfolie en citroensap.
Smakelijk!

Tip: Zin om ook een workshop 'Koken uit de moestuin' te volgen op basis van het boek 'De moestuin van Mme Zsazsa'? Vanaf 2015 kun je de workshop volgen in onze plaatselijke groepen.  Momenteel zijn onze groepen druk aan het plannen, maar binnenkort vind je alle informatie in onze workshopkalender.
 

Reacties

georgette schreef

en wat doe je met de oven op 180 ° ???

mieke vanderhaeghen schreef

ik neem steeds iets lagere temp 150°C omdat noten snel aanbranden

als je er bij blijft staan en regelmatig kan draaien kan je 180° nemen, maar dat lukt mij vaak niet

gewoon in de pan roosteren is even efficiënt en soms makkelijker in het oog te houden

Reageer