Koken uit de moestuin

{$items.title}

Moestuinen, volkstuintjes, groenten kweken in potten is vandaag een echte hype. Vaak wordt er gekozen voor speciale groentevariëteiten, zoals rode of gele wortels of mindergekende groenten als bietjes, koolrabi.

In de workshops van De Praktische school kozen we  voor ongecompliceerd koken met heerlijke  groenten in de hoofdrol : venkel, boontjes, schorseneren, spinazie, spruitjes, rode biet, courgettes, pompoen verwerkt in leuke groenteschotels, groentequiches, pasta met groenten enz.

In de workshops wordt er gewerkt  met het boek ‘De moestuin van Mme Zsazsa’, de recepten in het boek zijn van de hand van door Dorien Knockaert (culinair journalist van De Standaard Magazine).
Het boek kan je kopen in de Femmaboetiek, het is een lijvig boek van 352 pagina’s: naast de 75 groenterecepten is er een volledige handleiding voor ecologisch tuinieren geschreven, een basis voor beginners en het grondige werk voor ervaren tuiniers.

De activiteit van de Praktische School “Koken uit de moestuin” is een workshop van 1, 2 of 3 keer 3 uur. Via de activiteitenzoeker kan je ontdekken waar je deze kan volgen. Kies voor 'Culinair' in het venster 'Wat wil je doen?'.

We verwennen je graag met een klein receptje in deze blog!

Hummus van rode biet

200 g gekookte rode biet- 50 g walnoten – ½ koffielepel venkelzaad – 1 koffielepeltjes komijnzaad – 1 knoflookteentje – chilipeper – citroensap – olijfolie – zout

Pureer de bieten tot een grove  puree. Laat uitlekken. Rooster de walnoten in een pan. Rooster het venkelzaad en het komijnzaad.  Hak de noten, venkelzaad en komijnzaad fijn in een keukenmachine. Knijp het knoflookteentje erboven uit. Breng  op smaak met chilipeper, zout, olijfolie en citroensap. Lekker met geitenkaas op een toast of broodsneetje.

Reageer