Klaar Gereed Start

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

De Praktische School werkt naast het aanbod voor de Femmagroepen ook een aanbod uit op maat van kwetsbare mama's uit. We werken met dit aanbod niet met lesgevers, maar wel met coaches. We kunnen momenteel op 10 coaches rekenen die met dit aanbod op maat, aan de slag gaan.
Gogi is één van onze coaches. Zij ging maandag van start in het Buurthuis van Sledderlo. Ze heeft even neergepend hoe deze eerste samenkomst verlopen is.

“Zenuwachtig maar vastbesloten ben ik om 9:15u vertrokken naar het buurthuis in Sledderlo (Genk). Ik ben van Zutendaal, dus moest niet zo ver rijden. De auto was volgeladen met basismaterialen, naaimachines, een speelbox met wat speelgoed voor de kindjes die misschien aanwezig zouden zijn.
Om 10u kwamen de dames binnen. Het werd een leuk groepje van mama’s van Marokkaanse en Algerijnse afkomst, die allemaal zin hadden om te leren naaien. Een aantal dames konden al en beetje naaien, anderen hebben nog nooit aan een naaimachine gezeten.
Omdat het voor mij de eerste keer was dat we elkaar ontmoette zijn we natuurlijk gestart met elkaar een beetje beter te leren kennen. Ik had al een aantal projectjes meegenomen, zodat ik aan hen kon laten zien wat we allemaal gingen leren de komende weken. Om te zorgen dat iedereen de basis mee had, heb ik zelfs één van de mama’s die al heel wat naai-ervaring heeft gevraagd om me wat te ondersteunen, zodat we de taalbarrière wat te overbruggen.
Deze eerste keer was voor mij even aftastten, maar ik heb er een goed gevoel bij! Het smaakt naar meer. Ik kijk al uit naar volgende maandag!”

Zin om net als Gogi coach te worden?

Praktische School vzw zoekt coaches* voor kansengroepen

*die een hart hebben voor kwetsbare moeders
en woonachtig zijn in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant.

Meer informatie

 

Reageer