Kies bewust voor lekker van bij ons!

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Je hoorde er ongetwijfeld al over... onze peren zijn niet meer welkom in Rusland. En het gaat al lang niet meer enkel over onze peren, maar om veel meer. Onze landbouwers kunnen onze hulp gebruiken want door het importverbod zien zij een belangrijke afzetmarkt wegvallen.

VLAM lanceert een najaarscampagne, meer kan je hier lezen. Bedoeling natuurlijk is dat zoveel mogelijk mensen zich bewust worden van het belang van koken met lekkere producten van bij ons. Doe jij mee?

Ook kinderen kunen wat hulp gebruiken. Weten zij al wat over seizoensgebonden produkten van bij ons? Vanaf maandag 1 september krijgen zij een eigen kookrubriek op Ketnet. Broodje kaas  wordt van maandag tot donderdag geserveerd om 17u45. Smakelijk!

Tip: Wil jij graag lekker vers, seizoensgebonden én duurzaam koken? Dan is Vers natuurlijk! een boekje voor jou. Mooi geïllustreerd en je vindt er welke groenten in welk seizoen thuishoren en welke culinaire mogelijkheden ze in hun mars hebben.  Een boek met heel veel tips, boeiende columns en ruim zestig lekkere seizoensgebonden receptjes.
Hier vind je alvast een lekker recept!

 

Vertel eens: Let jij in het grootwarenhuis bij de aankoop van je fruit en groenten op de herkomst van het land? Koop jij enkel op de markt? Heb je een eigen groententuin?

Tips om makkelijk zorg te dragen voor onze landbouwers zijn hier meer dan welkom. Samen kunnen we heel wat bereiken!

Reacties

viviana cuypers schreef

ik koop Belgische producten omdat die aan strenge eisen moeten voldoen bij het kweken. vooral ingevoerd vlees moet niet aan de eisen voldoen , waardoor Belgische boeren veel oneerlijke concurrentie hebben en je niet weet hoe diervriendelijk de dieren zijn grootgebracht en geslacht.

Martine Eland schreef

Fijn te lezen , Viviane, dat je zo bewust je boodschappen doet!

Reageer