Kersverse taartjes met Griekse yoghurt en koffie

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Kersen en andere steenvruchten zoals bijvoorbeeld pruimen hebben een positieve invloed op onze gezondheid! Hun lekkere zoete smaak is toe te schrijven aan hun suikergehalte dat overwegend uit fructose bestaat en de bloedsuiker slechts langzaam doet stijgen.
Omdat ze zo gezond zijn, vonden wij een lekker receptje uit 'Zelfgeoogst en zelfgemaakt, dat smaakt', een kersvers én keileuk boeken, vinden wij!

Kersverse taartjes met Griekse yoghurt en koffie
Wat nodig?
150gr speltbloem
125gr koude boter in klontjes
30 a 40ml ijskoud water
500gr Griekse yoghurt 10% VG
poedersuiker naar smaak
1 el kaneel of 2 el fijngemalen koffie
kersen
1 handvol griessuiker
pistachenootjes
12 taartvormpjes

Vetvriendelijk
Vervang de boter door zachte margarine en gebruik gewone yoghurt in plaats van de Griekse.

Suikervrij
Vervang de poedersuiker door strooibaar zoetmiddel op basis van stevia of sucralose; laat de griessuiker en het karameliseren van de nootjes weg.

Glutenvrij
Vervang de speltbloem door glutenvrije bloem.

Zo ga je te werk
Mix de bloem met de boterklontjes en een snufje zout in de keukenrobot tot de structuur korrelig is. Voeg het water toe en kneed kot tot een kleverig deeg.

Verpak het deeg in placticfolie en laat het een uur rusten in de koelkast. Ondertussen kan je de vulling maken: roer de suiker en kaneel/koffie onder de Griekse yoghurt (proef en voeg eventueel nog wat suiker en kaneel of koffie toe) en doe het mengsel in een spuitzak. Heb je geen spuitzak gebruik dan een lepel om de taartbodems te vullen.

Rol het opgesteven deeg dun uit en leg het in de taartvormpjes. Druk een stuk bakpapier op het deeg, mooi tot tegen de randjes.
Vul de vormpjes met rijst of bakparels en laat ze een kwartier blind bakken in een voorverwarmde overn op 170°.
Haal de vulling en het bakpapier weg en laat de vormpjes nog een paar minuten verder bakken.
Laat de taartbodems afkoelen op een rooster. Ondertussen kan je de kersen ontpitten.
Spuit de vulling op de afgekoelde taartbodems en leg de kersen erop.
Laat de suiker smelten in een pan zonder rin te roeren. Zodra de suiker licht gekarameliseerd is, doe je de nootjes erbij. Even omroeren en alles uitstorten op een vel bakpapier. Laten afkoelen (pas op: karamel is heet!), in stukjes hakken en over de taartjes strooien.
Recept: blogster Anke Van EspenMeer recepten vind je in Zelfgeoogst en zelfgemaakt, dat smaakt
In dit boek worden een aantal Vlaamse zelfpluktuinen en CSA voorgesteld met hun seizoensaanbod van bekende en minder bekende soorten fruit, vergeten groenten, kruiden en eetbare bloemen. Een kraakverse zelfoogst bevat een schat aan essentiële vitamines, mineralen en antioxidanten met verrassend heerlijke gerechten als resultaat. Meer dan redenen genoeg dus om zelf eens de boer op te gaan en daarna met recepten uit dit boek aan de slag te gaan! Wij zijn voor!


Zin in meer duurzame en ecologische recepten? Lees ons magazine en vind er in de uitneembare zelfgemaakt rubriek lekker ecologische recepten!

Reacties

Demuynck Hilda schreef

Een heel goede tip voor de zoekende naar recepten voor suikervrij

Reageer