Jurkjes maken uit papier

Fashion by Mayhem

Beeld je dit in: het regent al dagen aan een stuk. Je hebt alle gezelschapspelletjes al tien keer gespeeld. Wanneer je nog één keer opnieuw die welbepaalde tekenfilm moet zien, haal je het niet meer...  Klinkt bekend?  

Een dergelijke motivatie was de drive van een creatieve Amerikaanse moeder.  En wanneer ik zeg creatief, dan bedoel ik met een grote 'c'! Op een gegeven ogenblik was mama het beu om haar eigen kledingstukken bij elkaar te rapen na het zoveelste verkleedpartijtje van dochterlief. Ze besloot om met papier aan de slag te gaan om verkleedkleding te maken voor haar dochter. 'Mayhem' is de blog-bijnaam voor haar vierjarige dochter, en staat voor 'chaos' en 'wanorde'.  Niet echt flaterend zal je denken. Als je de pittige poses ziet die de jonge dame aanneemt, dan kan je je daar wel iets bij voorstellen.  Haar ouders zijn professionele fotografen, en dat zie je.

De papieren outfits die moeder en dochter nu samen maken zijn lang niet simpel meer te noemen.  Mayhem haalt haar inspiratie uit tekenfilms, awardshows en bij haar favoriete muzieksterren.   Project Runway is -uiteraard- haar favoriete televisieprogramma, en daarvan haalde ze de insipratie voor deze spetter:

fashion by Mayhem

Hun blog is echt de moeite waard om te bekijken. Niet alleen om de mooie jurken: Mayhem heeft ernstige voedselallergie. De manier waarop haar moeder elke situatie als 'glas halfvol' ziet, is minstens even bewonderenswaardig als hun creaties.

Reacties

dominique schreef

wat een goed idee

doen in Blankenberge

Reageer