Inspirerende pompoenrecepten

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined index: items in <b>/home/femma/apps/production/releases/20190805082358/frontend/cache/compiled_templates/7f6f1d63cd823f409c63dea54b7cfbfb_detail.tpl.php</b> on line <b>99</b><br />
{$items.title}

Halloween en pompoenen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar wat als je geen zin hebt om zo'n gezichtje van een uitgeholde pompoen te maken? Geen nood, met pompoen kun je nog duizend-en-één andere dingen klaarmaken. Pompoenen zijn heerlijk is soep (zover was je vast al), maar ook lekker in gebak, geroosterd, gebakken, in salades enzovoort. Hieronder drie inspirerende gerechtjes.

Pittige pompoensoep (afbeelding zie bovenaan)
Pompoensoep is en blijft een klassieker. Maar af en toe wil je net iets meer dan de standaardversie. Probeer daarom deze pittige pompoensoep met geroosterde komijnzaadjes, rode linzen en verse korianderblaadjes.

Pumpkin pie of een klassieke pompoentaart

Deze pompoentaart is een taart gevuld met een gladde vla-achtige vulling gemaakt met pompoenpuree, eieren, room of melk, suiker en specerijen. Pumkin pie of pompoentaart is een echte klassieker in zowel de Verenigde Staten als in Canada, traditioneel geserveerd met Thanksgiving en Kerst, maar natuurlijk ook een ideaal halloweendessert!

Geroosterde pompoenpartjes met een korstje (gebaseerd op een recept van Yotam Ottolenghi)

Dit heerlijk bijgerecht is lekker bij geroosterd vlees, maar ook lekker als vegetarisch alternatief.

 

Reageer