Inspirerende kaarten ten voordele van Gregoria Apaza

{$items.title}

Binnenkort is het Internationale Vrouwendag op 8 maart 2016.   Dit jaar steunen wij vrouwenorganisatie Gregoria Apaza, een partner van Wereldsolidariteit.  Vanaf nu kun je deze  prachtige postkaarten bestellen in onze boetiek voor 5 euro per pakketje van 5 kaarten (zonder omslag).  De kaarten worden verstuurd vanaf 1 maart 2016.

Op de kaarten prijkt telkens een vrouw die nationaal of internationaal opkomt of opkwam voor vrouwenrechten.

Het zijn vrouwen die inspireren!

  • Gregoria Apaza vocht in de 18e eeuw voor haar volk, de Aymara, tegen de Spaanse bezetter. De Boliviaanse vrijheidsstrijdster staat vandaag nog steeds symbool voor moed, hoop en verandering. 
  • Jeanne Devos woont al meer dan 50 jaar in India. De Belgische zuster komt er op voor huispersoneel dat vaak mishandeld en onderbetaald wordt. In 2005 werd ze genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede.
  • Malala Yousafzai strijdt al sinds haar elfde voor het recht op onderwijs voor meisjes in Pakistan. Zelfs een moordaanslag door de Taliban kon haar niet tegenhouden. In 2014 ontving ze de Nobelprijs voor de Vrede.
  • Maria Baers stichtte in 1920 vrouwenorganisatie Femma. Ze was een sociaal bewogen feministe die zich nationaal en internationaal inzette voor vrouwenrechten. Ze verzette zich onder andere tegen uitbuiting van arbeidersvrouwen.
  • Rosa Parks weigerde in 1955 haar zitplaats op de bus af te staan. Een zitplaats die voor blanken was bestemd. Haar verzetsdaad leidde tot het afschaffen van de scheiding tussen blanken en zwarten in de Verenigde Staten.
De wenskaarten kan je bijvoorbeeld gebruiken om zelf een inspirerende vrouw uit je omgeving te complimenteren. Twee vliegen in één klap dus. Je steunt de vrouwen in Bolivia en je geeft een warm gevoel aan een vriendin.

 

Geweld op vrouwen is in Bolivia dagelijkse kost.

Zelfs thuis kunnen maar weinig vrouwen zich veilig voelen.

Vrouwenorganistatie Gregoria Apaza doet hier iets aan.  Ze zorgen dat vrouwen een job vinden, zodat ze financieel onafhankelijk kunnen worden.  Ze leren zelfverdediging, zodat vrouwen zich veilig voelen.  Zij helpen vrouwen om inspraak te krijgen in de politiek, zodat alle vrouwen in Bolivia kunnen dromen van een betere toekomst. 

Gregoria Apaza verandert de samenleving. 
En met de aankoop van deze kaartjes help je hen daar bij.

Meer over de vrouwenorganisatie Gregoria Apaza kun je lezen in ons magazine van maart.

Bestellen kan vanaf nu, verzending vanaf 1 maart.

Naar de boetiek

 

Reageer