In het spoor van de bevers

{$items.title}

Een ontdekkingstocht in de Ardennen.  Sinds een aantal jaren is de bever terug in België. Het geniale knaagdier bouwt reusachtige burchten en dammen, de architect van de rivieren! Bevergidsen laten je kennismaken met de fascinerende leefwereld van dit mysterieuze dier.

Nadat deze actieve dammenbouwer in de 19de eeuw bijna was uitgestorven, zijn er nu terug ongeveer 1000 bevers actief in ons land. Je vindt ze vooral terug in de Ardennen, maar ook in Limburg en Vlaams Brabant zijn er beverfamilies.

Le Pays des Castors organiseert het hele jaar door beverexcursies op maat. Ze worden gecombineerd met bezoeken aan bijvoorbeeld lokale brouwerijen, kastelen of leuke stadjes. Of kies meteen voor de Grote Bevertrektocht, een wandeling van 15 km langs 5 fantastische beversites (dammen, burchten, enz.).

Onder leiding van ervaren bevergidsen kun je op ontdekking gaan. Je komt overal sporen tegen van de werkzaamheden van deze geboren knager. De ingenieur van de ecosystemen, zijn biologie en zijn enorme interactiviteit met het milieu worden voorgesteld.

Dit nachtdier kom je jammer genoeg zelden overdag tegen maar zijn burchten en dammen des te meer!  De gidsen tonen je daarom een opgezet dier, zodat je  toch een goede indruk krijgt van hoe een bever eruitziet.
Een must voor de natuurliefhebber!

Bevergidssecretariaat
La Roche-en-Ardenne - Houffalize
GSM: +32.(0)498.04.30.68
contact@gidsenbureau.eu
www.gidsenbureau.eu

Geschreven door Christine Liefsoens.

Reageer